A vonat elé hajtó ináncsi férfi jogosítványa volt a tét

Akt.:
A vonat elé hajtó ináncsi férfi jogosítványa volt a tét
© Fotó: ÉM-archívum
Miskolc, Ináncs – Helybenhagyta a másodfokon eljáró törvényszék az elsőfokú ítéletet.

Egy évvel a baleset után a jogerős döntés is megszületett annak a férfinak az ügyében, aki tavaly februárjában az ináncsi vasúti átjáróban figyelmetlenségből a tilos jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott munkáltatója teherautójával.

És jött a vonat…

Encs felől az ináncsi megállóhely felé közlekedett egy vonat három kocsival és nagyjából 100 utassal. A szerelvény a vészfékezés ellenére nekiütközött a teherkocsinak, amely ennek következtében sodródni kezdett, majd előbb egy betonkorlátnak, aztán a fénysorompónak ütközött. A vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vonat vezetője és utasai nem sérültek meg.

Az első fokon eljáró Encsi Járásbíróság a vádlottat 80 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ügyész jelentett be fellebbezést annak érdekében, hogy a bíróság a vádlottat járművezetéstől eltiltásra is ítélje.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szerint az elsőfokú bíróság kellő részletességgel tárta fel és gondosan mérlegelte a büntetés-kiszabási körülményeket, és helyesen értékelte a vádlott személyében rejlő enyhítő körülményeket, ezért a hétfőn megtartott nyilvános ülésen az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

ÉM.
SZUPERINFO.HU