A ZF-Eger csak két góllal verte a Bitskeyben a Volgográdot

Bundschuh Erik (Eger, fehér) és Szergej Liszunov küzdelme a labdáért. MTI Fotó: Kovács Anikó
Bundschuh Erik (Eger, fehér) és Szergej Liszunov küzdelme a labdáért. MTI Fotó: Kovács Anikó
A háromgólos kinti vereség után két góllal diadalmaskodott az Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportselejtezőinek kilencedik fordulójában a szerda esti, hazai mérkőzésen az orosz Szpartak Volgográd ellen.

©

Az egriek ifjú válogatottja, Bátori Bence parádés góllal juttatta vezetéshez a ZF-Egert a Bitskey Aladár uszodában, utána azonban találatstop lépett érvénybe, amennyiben egyetlen orosz gól született még a nyitó játékrészben (1-1).

A második negyedben a szintén válogatott, büntetőből és távoli lövésből is betaláló Salamon Ferencnek köszönhetően alakult 3-1-re az állás. A szívósan küzdő volgográdiak azonban szépíteni tudtak még a nagyszünet előtt (3-2).

A nagyszünetet követően viszont szinte minden a vendéglátók szája íze szerint alakult, hiszen a légiós Lukas Seman, majd az ötméteresből eredményes háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter révén 5-2-re, utána pedig Varga Zsolt centergóljával 6-3-ra elhúzott az Eger.

Mi több, a negyedik negyed elején meglett a remélt „közte négy” is: Bátori pattintott látványosan a jobb felső sarokba (7-3), orosz feleletet követően pedig Salamon alakította 8-4-re a hazai vezetést. A különbséget azonban nem sikerült megtartani, a harcos vendégek jó hajrával szépítettek, s végül „csak” 8-6-os egri győzelem született az összecsapáson.

Eredmény, Bajnokok Ligája, D csoport, 9. forduló:
ZF-Eger – Szpartak Volgográd (orosz)
8-6 (1-1, 2-1, 3-1, 2-3)
Az egri góldobók: Salamon 3, Bátori 2, Biros, Seman, Varga Zs. 1-1

A február 27-i utolsó fordulóban az Eger a szerény képességű grúz bajnokhoz látogat Tbiliszibe egyértelműen győzelmi eséllyel, míg a csoportelső görög Vuliagmeni a Volgográd vendége lesz, ahol az oroszok az esélyesebbek, így a papírforma alapján a magyar együttes a harmadik helyen végez, s egy másik csoport másodikjával csap majd össze a BL már egyenes kieséses nyolcaddöntős szakaszában.

Korábban, D csoport, 9. forduló:

A-HÍD Szeged VE – Nagyvárad (romániai) 17-8 (5-4, 2-2, 5-0, 5-2).
SZUPERINFO.HU