Ádándi trabipróba

Hátrányos helyzetű helyi fiatalok próbálhatták ki először az ádándi rallykrossz-pályán az ismert autóversenyző, Kőváry Barna legendás zöld Trabantjának újjáépített változatát, persze csak utasként.

A szintén versenyző balatonföldvári Kiss Péter készítette el a másolatot, mellyel várhatóan ő maga fog majd rajthoz állni amatőr rallyversenyeken.
Az ádándi autóleleplezésen vöröskeresztes vezetők is ott voltak. – Kőváry Barna a nagykövete annak a programnak (magam is tagja vagyok a csapatnak), melynek a fő célkitűzése az elsősegélynyújtás ismereteinek az elterjesztése minél több civil számára – mondta Kiss Péter. – Szemléletváltást szeretnénk elérni, azt, hogy amennyiben bármiféle baj, baleset történik, a kívülállók tudják, mi a dolguk és segítsenek, ne csak passzív szemlélők legyenek. Ezen kívül beteg, valamint hátrányos helyzetű gyerekek javára is gyűjtünk, most pedig éppen egy defibrillátort szeretnénk beszerezni ilyen módon.  
Nem véletlen tehát, hogy az ádándi premieren is olyan fiatalokat kívántak autóztatni, akiknek máskülönben nem nyílna módjuk ilyesmire..
SZUPERINFO.HU