AdomazAdóm! Te adod? Mert adni jó!

AdomazAdóm! Te adod? Mert adni jó!
Adni jó! S most van is rá lehetőség, hisz május 20. a magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallásának határideje, s ilyenkor rendelkezhet ki-ki belátása szerint adója egy-egy százalékáról. Erre a lehetőségre hívta föl a figyelmet Egerben az Érsekkertben jó néhány egri ismert személyiség, sportoló, zenész, közéleti személyiség, újságíró, s az üzleti szférának jeles képviselője, a Norma Alapítvány szervezésében.

Az érsekkerti tó fölött átívelő hídon gyülekeztek mindazok, akiknek fontos – s erre fel is kívánják hívni a figyelmet –, hogy adójuk felajánlható egy-egy százaléka az arra legérdemesebbekhez, vagy legrászorultabbakhoz jusson. A jelenlévők pár szóban el is mondták, miért fontos ez, s ők éppen kiknek adnák legszívesebben ezt az összeget. Mindahányan egy-egy sárga lufira írtak rá buzdító szavakat, melyek ösztönöznek arra, hogy senki ne feledkezzen meg arról, hogy arra érdemesnek tartott alapítványoknak, közhasznú szervezeteknek, a sportban dolgozóknak, vagy hasznos munkát végző civil szervezeteknek, illetve az egyházak számára ajánlják fel adójuk egy-egy százalékát. A sárga lufik aztán az égbe emelkedtek, hogy hirdessék a nemes cselekedetek eljöttének idejét. Az eseményen fontosnak tartotta jelen lenni, mások mellett Rázsi Botond alpolgármester, Gál Tibor borász, Herczeg Flóra énekesnő, Fehér Zsombor, a Kerekes Band frontembere, Gór-Nagy Miklós, a ZF-Eger vízilabdacsapatának kiváló játékosa, Dr. Halmos Péter füll-orr-gégész főorvos, korábbi sportoló, sportvezető, az Egri Vízilabda Klub csapatorvosa, vagy épp Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója.

A személyijövedelemadó-bevallás határideje: május 20.
A magánszemélyeknek legkésőbb 2014. május 20-ig kell benyújtaniuk a 2013. évre vonatkozó személyijövedelemadó-bevallást. A személyi jövedelemadó bevallás benyújtható postán, személyesen a NAV ügyfélszolgálatain, vagy elektronikusan az ügyfélkapun keresztül. A bevallás számítógépen, keretprogrammal való kitöltése esetén lehetősége van az adózónak az ellenőrzőprogram segítségével a bevallás hibáinak kiszűrésére. Ezen kívül, ha az adózó bizonytalan a bevallás kitöltését illetően, forduhatnak bizalommal a NAV munkatársaihoz. A bevallás kitöltésével kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén (06/40/42-42-42) keresztül, illetve személyesen az ügyfélszolgálatokon, valamint számos tájékoztató olvasható a NAV hivatalos honlapján, a www.nav.gov.hu honlapon.

Tekintse meg az eseményen készült képgalériánkat, és ne feledkezzen el rendelkezni adója 1 százalékáról!.
SZUPERINFO.HU