Ajándék a véradóknak

Ajándék a véradóknak
Ma délelőtt a dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztályán Szentes város polgármestere és Korda János, a Hungerit Zrt. gazdasági igazgatója adta át a helyi Vöröskereszt és a Vérellátó munkatársainak azt a 6000 fürdőjegyet, amelyet a véradók között fognak szétosztani.


Dr. Molnár Gyula, a Vöröskereszt helyi elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, hogy a mórahalmiak példája nyomán immár hetedik éve a szentesi és térségi véradók is kaphatnak fürdőbelépőt, amelyet a szentesi strandon lehet beváltani. Ezzel szeretnék megköszönni, hogy minden alkalommal, amikor karjukat nyújtják, beteg embertársaikon segítenek.

– Tudjuk, ez az ajándék csepp a tengerben. Mégis sikerül talán hozzájárulni ahhoz, hogy regenerálódhassanak, feltöltődjenek, és a továbbiakban is mind több alkalommal vállalják, hogy a karjukat nyújtják az önkéntes véradók – tette hozzá Szirbik Imre polgármester.

Dr. Szekeres Veronika regionális igazgató minden alkalommal haza jön Szentesre, ezúttal is örömmel számolt be arról, hogy a régió három megyéjében összesen az elmúlt évben 72 ezer egység teljes vért gyűjtöttek a véradók aktivitásának eredményeként. Ezzel tették lehetővé a régió betegállátó intézményeinek zavartalan munkáját. Megköszönte a támogatóknak, hogy lehetőségeikhez mérten hozzájárultak a véradók egészségének megóvásához.

A fürdőbelépőket befogadó Szentesi Üdülőközpont NKft. ügyvezetője Szűcs Szabolcs is örömét fejezte ki, hogy az akció mellé állhattak. Emlékezteti ezúton is azokat a véradókat, akiknek még tavalyról esetleg megvolna a belépőjük, még azok is felhasználhatók.

A Hungerit Zrt. gazdasági igazgatója, Korda János maga is sokszoros véradó, elismeréssel szólt a Vöröskereszt és a Vérellátó osztály szervező munkájáról. A cég menedzsmentje nevében arról biztosította őket, hogy a továbbiakban is helyet adnak a szervezett véradásoknak a cégnél.

Kép és szöveg: dt.

– www.varosivisszhang.hu –.
SZUPERINFO.HU