Akár a 35-ös főút mentén is repkedhetnének a jogsik

Egy, a számtalan baleset közül a 35-ösön
Egy, a számtalan baleset közül a 35-ösön - © Fotó: ÉM
Nagycsécs – Muhi és Tiszaújváros között is sok a szabálytalankodó autós.

Ha csak a baleseti statisztikát – tehát a valamilyen bajjal végződő közlekedési incidenseket – nézzük, akkor is a megye egyik legveszélyesebb útjának tekinthetjük a 3-as útról Nyékládházán elágazó és a megyét a Tisza-hídon Polgár felé elhagyó 35-ös főközlekedési utat. Van, aki egyenesen a térség egyik halálútjának nevezi a 35-öst, utalva a legsúlyosabb balesetek gyakoriságára. Tény, hogy a 3-as és 37-es mellett itt történik a legtöbb közlekedési baleset.

Az bizonyos, hogy manapság – nem túlzás – autók százai teszik meg naponta az utat oda és vissza csak Miskolc és Tiszaújváros között, hiszen nagyon sokan járnak ki a megyeszékhelyről dolgozni a tiszaújvárosi nagyüzemek valamelyikébe. És ők pontosan a legnagyobb fogalmú reggeli és délutáni időszakban közlekednek ezen a szakaszon. És ott van a sokat emlegetett kamionforgalom, aminek korlátozása nem tűnik egyszerű dolognak.

Nagy a forgalom

Ezt a megállapítást erősítette meg a 35-ös út mentén, Nagycsécsen élő olvasónk, aki elektronikus levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Muhinál lévő körforgótól Tiszaújvárosig tartó útszakasz teljességgel életveszélyessé kezd válni. Szinte mindennaposak lettek a balesetek és a koccanások az ittas vezetők, a figyelmetlen kamionosok és teherautósok miatt.

Mérni kellene!

„A minap láttam az újságban, hogy szabálytalankodókat értek tetten a Turulnál (a 3-as úton – a szerk.). Érdemes lenne azonban ezt az útszakaszt is megnézni, különösképpen a Nagycsécs és Sajószöged között lévő beláthatatlan kanyart illetően” – írja olvasónk.

Mint leveléből megtudhattuk, maga is naponta itt közlekedik autóval, és sokszor csak a lélekjelenlétén múlik, hogy nem történik tragédia. Mint fogalmaz: „a záróvonal ellenére, avagy egy-egy kanyar beláthatatlansága ellenére olyan előzésbe kezdenek sofőrök, hogy a szembejövő forgalom első tagja sok esetben az útszéli kavicsosra kényszerül, ha életben akar maradni. Saját tapasztalat ugyanennél a kanyarnál, hogy szemből előznek egy buszt, de a busz villog és fékezve dudál, hogy álljak meg, mert a kis teljesítményű autó nem tudta megelőzni, és majdnem szembetalálkoztunk. Elég veszélyes ezen a forgalmas főúton megállásig vészfékezni úgy, hogy a sebességhatárt a legtöbb autó legalább 20-30 százalékkal átlépi, és nincs tekintettel az előtte haladóra…”

Olvasónk levelében javaslatot is tesz: „Azt javasolnám, hogy ne a már említett falvak elején álljon a traffizó rend­őrautó, hanem a két települést összekötő szakaszon csúcs­időben, ami nem 10 és 15 óra között van, hanem reggel 7 és 9 és délután 15.30 és 17 óra között. Biztosan látnának érdekességeket a rend őrei, és itt is repkedhetnének a jogosítványok…”.

ÉM-SZB


Közúti ellenőrzést tartottak Arnótnál
Miskolc - Felvállaltan szigorított fellépésén, szankcióin a rendőrség az autósokkal szemben megyénkben. Változtatott módszerén és szigorított a megyei rend­őr-főkapitányság, ismerte el lapunknak Pitkó László alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője. Erre szükség volt, mert nem csökkent ...

Kiemelt szabálysértések: minden napra jut egy elvett jogsi!
Miskolc, Sajószöged, Tiszaújváros - Hétfőn írtunk az M30-as baleset miatt egy kamionostól elvett jogosítványról, de keddre is jutott egy. Nem tartott megfelelő követési távolságot, és balesetet okozott egy autós Sajószögednél, ahol korábban történtek már sérüléssel járó közúti közlekedési baleset....
SZUPERINFO.HU