Államkincstár: a fiatalok pénzügyi tudatosságát fejleszti a videópályázat

Budapest – A Magyar Államkincstár “MesterVideó Pályázata” a felső tagozatos tanulók, a középiskolai diákok és a felsőoktatási hallgatók pénzügyi tudatosságát fejleszti – mondta Borbély László András, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese, a videópályázat zsűrijének elnöke szerdán Budapesten, az ünnepélyes díjátadón.

Borbély László András elmondta: a pályázat elsődleges célja az volt, hogy a fiatalok figyelmét felhívják a megtakarítások és a pénzügyi ismeretek fontosságára. A Magyar Államkincstár programja szorosan kapcsolódik a pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó kormányzati intézkedésekhez. A pályázattal arra is kíváncsiak voltak, hogy a fiatalok hogyan gondolkodnak a takarékoskodásról és az állampapírokról – hangsúlyozta az államkincstár elnökhelyettese.

A szakmai zsűri tagjai, az elnök mellett Hergár Eszter és Czapák Dóra a Pénziránytű Alapítvány képviseletében, továbbá Seres Tamás rendező, főiskolai tanár a filmszakma képviseletében, választották ki a legjobb videópályázatokat.

Seres Tamás elmondta: összesen több mint 50 videófilmet készítettek a fiatalok a pályázatra, és a legkülönbözőbb élethelyzetek alapján irányították rá a figyelmet a megtakarítások fontosságára.

A szerdai záróeseményen Borbély László András értékes nyereményekkel jutalmazta az I., II. és III. díjat elnyert pályázókat, míg a Pénziránytű Alapítvány nevében Hergár Eszter különdíjakat adott át a legötletesebb “filmkészítőknek”.

Az általános iskolások, felső tagozatos tanulók közül első helyezést ért el Borsos Zsombor és a hódmezővásárhelyi Varga Tamás általános iskola 6.A osztálya. A középiskolás pályázók közül az I. helyezett Noé Benedek lett, a felsőoktatási hallgatók körében Borbás Fanni.

Borbély László András újságíróknak elmondta: továbbra is népszerű a babakötvény, ebben a megtakarítási formában már több mint 50 milliárd forintot tart a lakosság.

– MTI –.
SZUPERINFO.HU