Frissítve:

Almási István polgármeseter úr tájékoztatásának összefoglalója

Almási István polgármeseter úr tájékoztatásának összefoglalója
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009-ben programot indított, amelynek keretében a munkaképes, de tartósan munkanélküli polgároknak a segély helyett munkát ajánl. Ehhez az utóbbi években jó szövetségesre leltünk a kormányban is, amelynek köszönhetően folyamatosan tudtuk bővíteni a közfoglalkoztatási programba bevont polgárok számát.

hiba beküldése

Az eltelt évek alatt minden évben több száz családnak biztosítottunk az alacsony összegű segély helyett nem bőséges, de biztos megélhetési forrást, és több száz tartósan munkanélküli polgárt sikerült a segélyek passzivitásából visszavezetni a munka világába.

 

Az előző évekhez hasonlóan idén is minden lehetséges pályázati forrást igénybe veszünk annak érdekében, hogy minél több tartósan munkanélküli hódmezővásárhelyi polgárnak tudjunk munkát adni.

 

Március 1-jétől 146 főt, március 11-étől további 179 főt foglalkoztatunk. A 325 fő napi 8 órás foglalkoztatását az állam 100 %-ban támogatja, bérköltségre és járulékokra, valamint eszközbeszerzésre összesen mintegy 354 millió forint támogatást nyújt. A foglalkoztatás 5 különböző programban valósul meg (ezekről bővebben Nagyné Dr. Tari Ibolya a Polgármesteri Hivatal Jogi Iroda Személyzeti és adminisztrációs csoportjának vezetője számolt be).

 

Április 3-án indult a legújabb program, a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás. Ennek keretében 123 főt foglalkoztatunk, túlnyomórészt parkgondozási és egyéb településüzemeltetési feladatok ellátására, napi 6 órában.

 

Összesen tehát jelenleg 448 munkanélküli polgárnak tud az Önkormányzat a közfoglalkoztatás keretében munkát, azaz nem bőséges, de biztos megélhetési forrást biztosítani.

 

A terveink szerint július második felében újabb 6 órás programot indítunk el, amelynek keretében újabb 50 fő foglalkoztatását tudjuk garantálni, ezzel már az év első felében el tudjuk érni az 500 fős foglalkoztatotti létszámot.

 

(A közfoglalkoztatási program részleteit Nagyné dr. Tari Ibolya ismertette.)

 

(Göbl Vilmos – Sajtóreferens)

 .
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása