Áprilistól pótlóbuszok járnak a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasútvonalon

  30 Már 2018

Budapest, Sátoraljaújhely – Áprilisban Szerencs és Sátoraljaújhely között, április 21-től decemberig pedig Sárospatak és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok járnak a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasútvonal fejlesztése miatt – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
Azt írták: a munkák miatt teljes vágányzár lesz Szerencs és Sátoraljaújhely között április 3-tól 20-ig, míg a Sárospatak-Sátoraljaújhely közötti szakasz felújítása miatt április 21-tól december 9-ig. Közleményükben felidézték: a kivitelezés tavaly nyáron indult el, és várhatóan jövő júniusig tart.
Bodrogkeresztúron pedig változik a forgalmi rend, befejeződik az állomás útátjáróinak átépítése is. Lezárják Bodrogkeresztúr egyik útátjáróját (Sátoraljaújhely felé) várhatóan április 3-án 10 órától április 10-én 16 óráig, a másikat (Miskolc felé) pedig április 11-én 10 óra és április 22-én 16 óra között.
A teljes projekt részeként a 46,3 kilométer hosszú vasúti vonalszakaszon megépítik a felsővezeték-rendszert a szükséges energiaellátó rendszerrel együtt. Megújítják az állomásokat és megállóhelyeket, a térvilágítást, korszerű utastájékoztató berendezéseket helyeznek el, az állomásokon magas peronokat emelnek, új villamos váltófűtő berendezéseket építenek, valamint új biztosítóberendezéseket telepítenek. Sárospatak és Sátoraljaújhely között 4 kilométeren az árvízvédelmi feladatot is ellátó földmű- és pályaszintet egy méterrel megemelik.
Azt kérték, hogy akit érint, utazás előtt tájékozódjon a vágányzárakról és a pontos menetrendről az Elvira menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, az állomási hirdetményekből, vagy a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál.
A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.
– MTI –


[related-post post_id=”3742575″]
[related-post post_id=”3625767″]