Aranyalma: Tűzkő Sándor lett az év színésze Székesfehérvárott

Aranyalma: Tűzkő Sándor lett az év színésze Székesfehérvárott
Tűzkő Sándorra bizonyosan sokan emlékeznek még az egriek, akik szívesen látogatták az egri Gárdonyi Géza Színház előadásait az ezredforduló tájékán. A már akkor is népszerű, fiatal színész immár beérett művészként egy közönségszavazáson nyerte el az Aranyalma díjat Székesfehérváron.

Kilencedik alkalommal kérte a Fejér Megyei Hírlap olvasóit, döntsék el, ki legyen az év színésze, kié legyen a lap által alapított Aranyalma díj. Négy színészt jelöltek: Csizmadia Gergelyt, Szabó Emíliát, Tűzkő Sándort és Tóth Augusztát. December 27-én jelent meg felhívás a Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap nyomtatott, illetve online kiadásaiban, és február 15-én zártuk le a szavazást. Szép számmal érkeztek voksok, összesen 2153. A legtöbb, 1148 szavazatot Tűzkő Sándor kapta, így ő veheti majd át az Aranyalmát. Második lett Tóth Auguszta 710 szavazattal, míg Csizmadia Gergelynek 197-en, Szabó Emíliának pedig 98-an adták volna a díjat. A legtöbben egyébként interneten szavaztak.A nyertes, Tűzkő Sándor meggyőző alakításokkal rukkolt elő az elmúlt évek során, így a korábbi esztendőben is. A 2011-12-es évad egyik sikere volt a Finito, amelyben főszerepet játszott. Láthatták a nézők a Bizánc című tragédiában, a Lili bárónő operettben, a Vihar című drámában, A dzsungel könyve musicalben. Kollégái, a társulat tagjai is elismerik teljesítményét, 2011-ben neki ítélték oda a Vörösmarty-gyűrűt, titkos szavazással.

Egerben szerepelt többek között a A kőszívű ember fiai, A revizor, az Annuska, Az ügynök halála, a Bánk bán, a Görgey (Az áruló), az István, a király, a Kakukkfészek, a Száz év magány, a Szent Péter esernyője és a Tizenkét dühös ember című előadásokban..
SZUPERINFO.HU