Aranyhídi tábor

Aranyhídi tábor
A keszthelyi Balatoni Múzeum segít az iskolásoknak a nyári szabadidő hasznos és élményszerű eltöltésében. Az intézmény megrendezi az Aranyhíd tábort.

A program célja, hogy a gyermekek megismerjék a múzeum gyűjteményeit, a kiállítások segítségével a Balaton természeti és kulturális értékeit, s ezzel bepillantást nyerjenek a múzeumi munkába is. A gyűjteménytár megismerésében olyan helyek is szerepelnek, ahova egyébként látogató nem léphet. 
Terepjárások során a rezi várat, a zalaszántói halomsírokat, a fenékpusztai erőd romjait és a madárgyűrűző állomást, az egyetem hallaborját, valamint a Kis-Balaton természeti értékeit fedezhetik fel a diákok. Mindemellett zajlik majd kézműves munka is: restaurálás, agyagtárgyak formázása, korabeli ékszerek másolatának készítése, gyöngyfűzés, szövés. A múzeum játéktárának felfedezésére is sor kerül.
A napközis foglalkozásokat két korcsoport számára szervezik, általános iskolák felső tagozatosai és középiskolások körében, maximum 15 fős létszámmal, július 29 – augusztus 2., illetve augusztus 5-9. közötti időben..
SZUPERINFO.HU