Árokba csúszott járművek, elterelt kamionok az ország útjain

Árokba csúszott járművek, elterelt kamionok az ország útjain
Ha hosszabb útra indul, először tájékozódjon az útviszonyokról. Az intenzív havazás után most ónos eső esik, majd újabb havazás várható.

 A Rábaközben még nem kaptunk jelentést balesetről, vagy jelentősebb közlekedési fennakadásról, de körülöttünk sok helyen komoly gondokat okozott a hirtelen lehullott hó. Tél van, ilyenkor ez természetes időjárás, de sajnos nem mindenki veszi figyelembe, hogy az időjárási és útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni, és a gépjárműveket alaposan fel kjell készíteni a télre.

Elakadt teherautót mentettek Győr határában a 81-es fóút egyik autópálya-felhajtójánál reggel (képünkön). Havazás miatt Győr-Moson-Sopron megyében a közlekedés több útszakaszon is akadozik, illetve a reggeli órákban számos baleset történt a megyei útjain.

A 83-as főúton Farkasgyepű közelében árokba borult egy autóbusz, a 3-as km-nél félpályán halad a forgalom.

Több jármű is árokba csúszott, egy autóbusz pedig elakadt hétfő reggel a havazás miatt Vas megyében. A 8-as főútról Körmendnél elővigyázatosságból a 76-os számú főútra terelik a kamionokat – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint Jánosházánál a kora reggeli órákban egy kamion az árokba futott, egy autóbusz is elakadt a hóban, a tűzoltók azonban mindkettőt kimentették és segítettek a továbbhaladásukban.

    A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök Nádasd külterületén a 86-os és a 76-os út kereszteződésénél a kamionforgalmat a 76-os főútra, a 8-as útról pedig a 74-es útra terelik.

    Leibinger Eszter megyei szóvivő arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy Szlovénia és Horvátország a kamionforgalom előtt lezárta a határokat, ezért a rendőrök a Győr felől érkező járműveket a 86-os úton, a Veszprém felől érkezőket pedig a 8-as úton félreállítják.

    Vép térségében egy alsórendű úton egy osztrák kamion csúszott az árokba, a műszaki mentése még folyamatban van, személyi sérülés nem történt – tette hozzá.

Nyugat-Magyarországon tegnap kora délután kezdett intenzíven havazni, azóta 25-30 centiméternyi hó hullott.

Az Országos Meteorológiai szolgálat legfrissebb riasztási térképe szerint megyénkre már nincs érvényben riasztás, de a környező megyékre kelet és dél felé sárga riasztást adtak ki ónos eső és várható hófúvás miatt..
SZUPERINFO.HU