Augusztus 20. – A Fidesz továbbra is Gál J. Zoltán leváltását kéri az Operatív Törzs éléről

A legjobb intézkedési terv sem ér sokat, ha főkoordinátornak egy olyan embert neveznek ki, akiben nem bíznak az emberek – mondta a Fidesz helyettes szóvivője az augusztus 20-ai ünnepségsorozat lebonyolításáért felelős Operatív Törzs vezetőjével kapcsolatban pénteken. Gál J. Zoltánban azért nem bízhatnak az emberek, mert maga Szilvásy György volt kancelláriaminiszter ismerte el, hogy a tavalyi tragédia idején egy személy volt abban a helyzetben, hogy leállítsa a tűzijátékot, ő pedig a jelenlegi főkoordinátor – közölte Cser-Palkovics András.

A Fidesz szerint cinizmus volt kinevezni a tavalyi tragédia felelősét az Operatív Törzs élére, ezért ismételten arra kérik a kormányt, hogy vonják vissza ezt a személyi döntést, és egy olyan embert nevezzenek ki főkoordinátornak, akiben megbíznak az emberek.

Az ellenzéki politikus közölte: remélik, hogy az idei augusztus 20-ai ünnepségsorozat valóban olyan lesz, mint ahogy azt a kormány mondja: szép, nyugodt és biztonságos. Mindenkinek ez az érdeke ugyanis – tette hozzá.

A Fidesz azt is kérte a kormánytól, hogy kártalanítsák a tavalyi tragédia áldozatait, de még erre sem kaptak érdemi választ a kabinettől – mondta Cser-Palkovics András.

A kormány korábban úgy reagált az ügyben, hogy Gál J. Zoltán tavaly augusztus 20-án már csak azért sem állíthatta volna le a tűzijátékot, mert külföldön volt, szabadságát megszakítva tért haza másnap..
SZUPERINFO.HU