Augusztus 20. Szentesen

Idén délután 6-kor kezdődtek az ünnepi műsorok a Művelődési és Ifjúsági Ház melletti „gödörben”.

Kezdetben nagyon óvatosan gyülekezett a közönség, hiszen „lógott az eső lába”, de aztán egyre többen reménykedtek, hogy megússzuk szárazon. Az idő kegyes volt, a program végéig nem zavarta a műsort.

Az első produkció mégsem volt zavartalan. A filmslágereket bemutató koncert énekese, Márkus Judit ugyanis betegsége miatt nem tudott eljönni. Annál nagyobb fegyvertény volt, hogy a koncertet mégis megtartották, s a hangszeres zenészek, élükön Majtényi András tanár úrral remekeltek. Aki nem tudta, hogy eredetileg énekessel zajlott volna a koncert, észre sem vehette, hiszen a daloknak is van instrumentális feldolgozása, s ezek a produkciók így hangzottak.

2015augusztus20_majtenyi

Az összekötő szövegeket Janik László, a szegedi Nemzeti Színház színésze mondta el. A második koncert Kónya Krisztina és Cseh Antal operettműsora volt. A művészek szintén Szegedről érkeztek hozzánk, és már máskor is láthatta, hallhatta őket a szentesi közönség. Most is örömmel fogadták a műfaj kedvelői.

2015augusztus20_konya

20 órakor került sor Szirbik Imre polgármester ünnepi beszédére, majd Dr. Grúber László katolikus pap szentelte meg az új kenyeret, s nyújtott át a város polgármesterének, ám jelképesen az egész városnak egy üveg bort. Ezután Fehér Csaba a frissen városunkba került református lelkész áldotta meg a kenyeret, melyet ezt követően szétosztottak az ünneplők között.

2015augusztus20_kenyerszeges

Fél kilenckor következett az est nagykoncertje: a Ghymes együttes fellépése. A várakozásnak megfelelően fantasztikus koncertet adtak. A Kossuth- díjas együttes főként újabb dalaiból játszott, de a koncert vége felé a nemrégiben megjelent korábbi válogatást tartalmazó jubileumi CD-jéről is hallhattunk. A képek talán visszaadnak valamennyit a hangulatból.

2015augusztus20_ghymes

Az ünnepi műsort természetesen a Kurca fölötti tűzijáték zárta..
SZUPERINFO.HU