Az osztrák vasúttársaság átmenetileg felfüggesztette a vonatközlekedést Hegyeshalmon keresztül

Az osztrák vasúttársaság átmenetileg felfüggesztette a vonatközlekedést Hegyeshalmon keresztül
Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) átmenetileg felfüggesztette a Hegyeshalom-Nickelsdorf állomásokon keresztül, mindkét irányban a közlekedést a vonatok túlterheltsége miatt.

A MÁV-START Zrt. a menetrendben meghirdetett vonatokat a belföldi szakaszon, Hegyeshalomig saját szerelvényekkel pótolja. Az intézkedés miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon késések előfordulhatnak.

Az ÖBB vasúttársaság intézkedése miatt a következők szerint közlekednek a vonatok:

  • Budapest-Keleti és Hegyeshalom állomások között minden vonat közlekedik, a nemzetközi vonatok a menetrendtől eltérően nem mennek át a hegyeshalmi országhatáron. Jelenleg átszállással sincs vasúti összeköttetés Ausztriával a hegyeshalmi határállomáson át.
  • A RailJet, a EuroNight és a EuroCity vonatok helyett közlekedő járatokat Budapest és Hegyeshalom között felármentesen vehetik igénybe az utasok további intézkedésig.
  • Az EC142/EC143-as számú Hortobágy EuroCity, EC344/EC345 számú Avala EuroCity vonatokra a felármentesség Kőbánya-Kispest és Hegyeshalom állomások között érvényes.
  • A felármentesség nem érvényes a Budapest-Keleti-Szombathely/Sopron között közlekedő járatokon és az EC148/EC149 számú Lehár EuroCity vonatokon.

 

A MÁV-START Zrt. további intézkedésig értékhatár nélkül lehetővé teszi a fel nem használt nemzetközi menetjegyek azonnali visszatérítését, azok számára, akik lemondanak nemzetközi utazásukról. A menetjegyek visszatérítése során a vasúttársaság kezelési költséget nem számít fel, a menetjegyek értékét forintban fizeti ki. A visszatérítésről bővebb információ érhető el a MÁV-csoport honlapján: http://mavcsoport.hu/mav-csoport/valtozott-nemzetkozi-menetjegyek-visszateritesenek-szabalya

 

 

(Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM)

 .
SZUPERINFO.HU