Azerbajdzsáni Nagydíj – Leclerc volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen is

Leclerc volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen is
Leclerc volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen is - © Fotó: Motorsport Images/Zak Mauger
Budapest/Baku – Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj harmadik szabadedzésén.

A Ferrari monacói pilótája – aki a pénteki egyetlen szabadedzésen is a legjobb köridőt érte el – ezúttal 1:41.604 perces eredménnyel bizonyult a legjobbnak.

Leclerc négyszeres világbajnok német csapattársát, Sebastian Vettelt, valamint a Red Bull holland versenyzőjét, Max Verstappent utasította maga mögé közvetlenül. Az ötszörös vb-győztes és a pontversenyben élen álló brit Lewis Hamilton (Mercedes) ötödikként zárt.

Pénteken az első szabadedzést előbb félbe kellett szakítani, majd teljes egészében törölték az azeri fővárosban, miután kiderült, hogy a bakui városi pályán nincsenek megfelelően rögzítve a csatornafedelek, amelyek így könnyen károkat okozhatnak a versenyautók padlólemezében. A hivatalosan második szabadedzésig a pályamunkások átvizsgálták a hat kilométeres aszfaltcsíkot, ellenőrizték az összes fedelet, és gondoskodtak azok megfelelő rögzítéséről. Péntek délután Leclerc mögött Vettel és Hamilton végzett.

Eredmények (a formula1.com alapján):

3. szabadedzés, élcsoport:

1. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:41.604 perc
2. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:41.802
3. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:42.852
4. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:43.064
5. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:43.176
6. Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso) 1:43.223

A további program:

időmérő edzés 15.00

vasárnap:

futam 14.10

– MTI –


A brit Lewis Hamilton szerint érdekes verseny lesz Fotó: AFP
Baku - Azerbajdzsán fővárosában nehéz pálya várja a versenyzőket. A Forma–1 történetének 1 000. futamát követően a mezőny a szezon első európai nagydíjának helyszínére, Bakuba érkezett meg a hétvégén – írja az Amber PR. 2016 óta rendeznek futamot Azerbajdzsánban, és tavaly kezdődött el először it...

Budapest/Baku - Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj második szabadedzésén. A Ferrari monacói pilótája 1:42.872 perces eredménnyel bizonyult a legjobbnak, megelőzve négyszeres világbajnok csapattársát, a német Sebastian Vettelt. A harmadik időt az ötszörös vb-győz....
SZUPERINFO.HU