Babonás szupersztárok

  24 Már 2018

Fekete macska, 13-as szám, létra… sok babona létezik a világon. Néhányan hisznek bennük, mások nevetségesnek tartják őket. Nincs ez máshogy a sztárok között sem. Jó néhány világsztár igen babonás, szerencsehozó tárgyakat tartanak maguknál vagy épp igen fura rituálékat ismételgetnek, hogy elkerülje őket a balszerencse.
Axl Rose

A Guns N’ Roses énekese irtózik az M betűtől, valamiért balszerencsésnek gondolja. Turnéjukon leegyeztettek egy koncertet Memphis városában, ám amikor ezt Axl megtudta, akkor olyan balhét rendezett, hogy végül törölték a fellépést. Sőt közölte, hogy onnantól kezdve ne is tárgyaljanak olyan városokkal, aminek a neve M betűvel kezdődik, mert nem hajlandó fellépni ilyen „szerencsétlen” helyeken. Mondjuk lehet több van itt, mint egyszerű babonásság, hisz az énekes mostanában gyakran látogat médiumokat mert meggyőződése, hogy ő és ex-barátnője Stephanie Seymour már előző életükben is egy pár voltak. Ráadásul legutóbb azt mondta, hogy John Bonham (a legendás Led Zeppelin együttes elhunyt dobosa) szelleme megszállta…
Cameron Diaz

A színésznőnek sokféle babonája van. Ha valamibe belekezd, akkor azt mindig lekopogja de ha nincs késznél fafelület, akkor a saját fején. Többféle szerencsehozó amulettje van, ezeket mindig szigorúan magánál tartja. A legérdekesebb egy nyaklánc, amit még tinédzserkorában kapott. Úgy véli, hogy ez a tárgy megóvja az öregedéstől, így csak akkor veszi le, ha nagyon szükséges. Egyedül a fekete macskáktól nem fél, cicáját még a repülőn sem fél az ölében tartani.
Colin Farrell

Colin ír származású, így szinte a vérében vannak a hiedelmek és a babonák. Édesapjától Eamonn Farreltől kapott egy szerencseövet, amihez nagyon ragaszkodik. Az öv már szó szerint szétesik, emiatt eddig 3000 font feletti összeget költött a színész arra, hogy megjavítsák. Sőt plusz lyukakat is üttetett bele, hogy akkor is fel tudja venni ha épp lefogy vagy meghízik egy-egy szerep kedvéért.
Heidi Klum

A gyönyörű modell nem mást tart magánál szerencsehozóként, mint a saját tejfogait. Komolyan, nem viccelünk. Heidinek meggyőződése, hogy ez távol tartja a balszerencsét és ha utazik, különösképpen repülőn akkor a fogak is mennek vele. Ez extrémen furcsának tűnik, de a modell már évtizedek óta hordja magával a kis zacskót, amiben a fogakat tartja.
James McAvoy

A skótokról azt mondják, hogy a világon a legbabonásabb nép és mivel James McAvoy Skóciából származik ezért neki is van jó néhány szokása, amivel a balszerencsét próbálja elkerülni. Igazából külön embert fogadott fel arra, hogy minden babonáról tájékoztassa, amiről egy embernek tudnia kell. Az egyik legfontosabb dolog, amit szigorúan betart az az, hogy minden hónap első napján azt mondja a legelső meglátott embernek, hogy „fehér nyúl”. Meggyőződése, hogy ez távol tartja a balszerencsétől.
Jennifer Aniston

Rengeteg ember fél a repüléstől és ez alól Jennifer Aniston sem kivétel. Saját kis „rituáléja” van, amit minden esetben ugyanúgy végez el mikor repülőre kell szállnia. Először a jobb lábát teszi a gép fedélzetére és eközben jobb kezével megérinti a gép külső felületét. Igazából ezt a mozdulatsort évekkel ezelőtt látta egy másik utastól és azóta ragaszkodik ehhez a szerencsehozó kis szokáshoz.
Keith Richards

A Rolling Stones tagjai minden egyes fellépés előtt pásztorpitét esznek. Ezt a szokást a gitárosnak, Keith Richards-nak köszönhetik, aki valamiért irtó háklis erre a dologra. De itt még nincs vége. Addig nem hajlandó színpadra lépni amíg pásztorpitéjének tetejét össze nem nyomkodja saját kezűleg. Ha más teszi meg az nem számít! Hozat újat, mert ezt neki kell elvégezni! Sőt a biztonsági emberek feladata közé tartozik az is, hogy ügyeljenek a széttrancsírozott pitére, amíg a zenekar játszik.
Forrás: TheTalco


[related-post post_id=”3795611″]
[related-post post_id=”3788194″]