Cseh László aranyért indul Rióba

Cseh László aranyért indul Rióba

Az Év Sportolójának választott Cseh László változatlan céllal áll rajtkőre, az olimpiai győzelemmel lenne elégedett.
tovább »
Tizenkettedszer médiabajnok a Szuperinfó-Russmedia

Tizenkettedszer médiabajnok a Szuperinfó-Russmedia

Idén is közel tízezer futó teljesítette a kitűzött távokat Budapesten, a városligeti 7 km-es körön, ahol a Budapest Sportiroda népszerű rendezvényén még Colleen Bell USAnagykövet is futócipőt húzott a képviselet váltójában.
tovább »
Cseh László és Hosszú Katinka az Év Sportolója

Cseh László és Hosszú Katinka az Év Sportolója

A címet, a szavazást követően a Magyar Sportújságírók Szövetsége a Nemzeti Színházban adta át január 14-én.
tovább »

Gőzünk sincs, mit fogunk tanítani

Gőzünk sincs, mit fogunk tanítani

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még mindig nincs részletes követelményrendszer a három éve bevezetett szakmai ágazati tárgyakra, pedig jövőre minden szakképzésben tanuló végzős diáknak érettségiznie kell belőle. Így a tanároknak és a diákoknak fogalmuk sincs, mit kellene alaposabban megtanulni, és mit kevésbé. A szakképzés amúgy is tele van bizonytalansággal: nem sokkal az iskolakezdés előtt azt sem tudni biztosan, milyen tárgyból, mit és hány órában kell majd tanítani. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.
tovább »
Utolért idő

Utolért idő

Nem túlzok, ha azt mondom, életemben nem futottam annyit, mint az iskoláséveim alatt. Na nem azért, mert annyira sportszerető fiatal, avagy a reggeli kocogás megálljt nem ismerő szerelmese voltam, hanem, mert bármily közel is laktunk az általános, közép- és főiskolához, a két pont közti távolság megtételére valahogyan sosem hagytam elég (sétáló)időt magamnak. Palicz István írása.
tovább »
Nyaraláskor viszünk mindent, ami mozdítható - laminált padlót és perzsa macskát is loptak már el vendégek

Nyaraláskor viszünk mindent, ami mozdítható - laminált padlót és perzsa macskát is loptak már el vendégek

Budapest - Törölközőt, evőeszközt és ágyneműt lovasítanak meg leggyakrabban a szállóvendégek - derül ki a Szallas.hu közleményéből.
tovább »
21 dolog, amit soha nem lett volna szabad betenni a mikróba, mégis betették​

21 dolog, amit soha nem lett volna szabad betenni a mikróba, mégis betették​

Az emberi kreativitás sokszor nem ismer határt. No meg a hülyeség sem. És az még ragadós is. Itt van például ez a 21 ember, aki úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz egy egyáltalán nem oda való dolgot megmelegíteni a mikróban. Vagy csak egyszerűen kíváncsi volt a következményre.
tovább »

1956 - Bemutatták az emlékév dalának videoklipjét

1956 - Bemutatták az emlékév dalának videoklipjét

Budapest - Az interneten is elérhető az 1956-os emlékév Egy szabad országért című dalának videoklipje, amelyet még szerdán feltöltöttek a Youtube videomegosztó oldalra - hangzott el a klip szerdai budapesti bemutatóján a Terror Háza Múzeumban.
tovább »
Megpróbáltak kirabolni egy postát Csepelen

Megpróbáltak kirabolni egy postát Csepelen

Budapest - Megpróbált kirabolni egy XXI. kerületi postát egy férfi szerda délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI megkeresésére.
tovább »

Olaszországi földrengés - Szakértő: közepes erősségű rengés okozott nagy tragédiát

Budapest - Közepes erősségűnek lehet nevezni azt a földrengést, amely óriási károkat okozott szerdán Olaszországban - mondta Tóth László szeizmológus az M1 aktuális csatornán.
tovább »

Fidesz: a kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben

Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - A mostani kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben, a Mengyi-ügyben is azonnal vizsgálatot indított - reagálta a Fidesz-frakció szerdán Bárány Balázs szocialista politikus kijelentéseire.
tovább »

MSZP: Orbán meddig falaz még Mengyi Rolandnak?

Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - Az MSZP arra vár választ Orbán Viktortól, hogy meddig akar még "falazni" Mengyi Rolandnak és meddig tűri meg őt a Fideszben.
tovább »

FGSZ: több szagosító anyag kerülhetett a földgázszállító rendszerbe Gyöngyös térségében

Budapest - A nagynyomású földgázszállító rendszert üzemeltető FGSZ Zrt. technológiai műveleteket végzett kedden Gyöngyös térségében, amelynek következtében rövid ideig vélhetően több szagosító anyag került a földgázszállító rendszerbe, a hibát vizsgálják - közölte a FGSZ és a TIGÁZ közös közleményben szerdán az MTI-vel.
tovább »

Hamarosan lezárul a szőlő-bor ágazati stratégia társadalmi vitája

Budapest - A magyar szőlő-bor ágazati stratégia széles körű társadalmi vitája szeptember 1-jén zárul, az egyeztetésnek már több kézzelfogható eredménye is van, a legtöbb hozzászóló az ágazati oktatás korszerűsítését és megreformálását, a gyakorlatorientált képzés erősítését szorgalmazta - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke, Légli Ottó szerdán Budapesten egy nyilvános szakmai egyeztetésen.
tovább »

Rétvári: lényegében megszűnt a Klik tartozása

Budapest - A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tartozása február óta 97 százalékkal csökkent, és "lényegében megszűnt" - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre.
tovább »

Olaszországi földrengés - Áder János részvétét fejezte ki

Budapest - Részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök az olaszországi földrengésben elhunyt áldozatok családtagjainak Sergio Mattarellának, az Olasz Köztársaság elnökének küldött táviratában - tudatta a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatósága szerdán az MTI-vel.
tovább »

Olaszországi földrengés - Kövér László részvétét fejezte ki a tragédia miatt

Budapest - Kövér László, az Országgyűlés elnöke olasz politikusoknak küldött levelében részvétét fejezte ki az Olaszország középső részét megrázó hajnali földrengés miatt szerdán.
tovább »

Olaszországi földrengés - Húszmillió forinttal segítenek a rászorulókon a magyar katolikusok

Budapest - Húszmillió forintnyi gyorssegélyt küld a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa az olaszországi földrengés áldozatainak megsegítésére - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.
tovább »
Hol akarnak nyaralni legtöbben a világon?

Hol akarnak nyaralni legtöbben a világon?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Horvátország a leginkább keresett célpont az egész világon.
tovább »

Olaszországi földrengés - Mentőcsapatot küldene a Katolikus Karitász

Budapest - Mentőcsapatot küldene Olaszországba, a szerdai földrengés helyszínére a Katolikus Karitász - mondta Csapó Viktória, a szervezet sajtóreferense az M1 aktuális csatornán.
tovább »
Strand és a B.my.Lake: egyszerre két fesztivál startol Zamárdiban

Strand és a B.my.Lake: egyszerre két fesztivál startol Zamárdiban

Zamárdi - Egyszerre két fesztivál, a Strand és a B.my.Lake is elkezdődött szerdán Zamárdiban a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként.
tovább »

Illegális bevándorlás - Elindult a rendőrség határvadász-toborzó Facebook-oldala

Budapest - Elindult szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határvadász-toborzó Facebook-oldala. Az illegális migrációs nyomás növekedése miatt a kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy háromezer új rendőrrel növelik a határvadászszázadok létszámát.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2016. augusztus 24.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »

MNB: elindul a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatás

Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. a közeljövőben elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását, a bankok ennek segítségével információt kaphatnak arról, hogy a kis cégek mennyire képesek fizetni hiteltartozásukat - mondta Banai Ádám, az MNB főosztályvezetője a jegybank szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
tovább »
Francia világsztár és szenzációk a CineFesten

Francia világsztár és szenzációk a CineFesten

Miskolc - Míg tavaly Claudia Cardinale, az idén Juliette Binoche Oscar-díjas francia filmszínésznő lesz a CineFest vendége, írtuk még júliusban. Azóta sok minden kiderült az idei miskolci filmfesztiválról, például az, hogy 18 híresebbnél híresebb film indul a fődíjért. A tíz napon át tartó filmmustra szeptember 9-én kezdődik. 
tovább »

Illegális bevándorlás - ORFK: szeptember 1-jén kezdik a toborzást a határvadász századokba

Budapest - Szeptember 1-jén kezdi meg a toborzást a rendőrség a határvadász századokba, és ha novemberben elindulnak az első képzések, május végén lehetnek a határon azok a rendőrök, akiket a határvadász századok megerősítése miatt vesznek fel - mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

ÁSZ: szabálytalanságok a DK 2013-14-es gazdálkodásában, az Együttnél is volt hiányosság

Budapest - Befejezte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt - a Korszakváltók Pártja 2013-2014-es gazdálkodásának törvényességi ellenőrzését. Az ÁSZ megállapításai szerint a DK könyvvezetése és gazdálkodása összességében nem felelt meg az előírásoknak. Az Együtt a számviteli törvény követelményeit teljesítette, viszont a 2014-es pénzügyi kimutatásában nem részletezte a félmillió forintnál nagyobb értékben kapott hozzájárulásokat. A két párt - közleményben - arra tett ígéretet, hogy a feltárt hiányosságokat korrigálja.
tovább »

Társadalmi vétek

Évek óta jelentkezem a lap arcképcsarnok rovatával, melyben egykori vezető beosztású, vagy olyan emberekről írok, akik maradandót alkottak, alkotnak szűkebb környezetükben. Magam is meglepődtem, amikor tüzetesebb áttekintés után kitűnt, hogy az írások alanyai között csupán elvétve találkozni nőkkel. Angyal Sándor jegyzete.
tovább »

Onkológus: a melanóma rövid idő alatt az egész szervezetben áttéteket képezhet

Budapest - A bőrrák legagresszívebb formája, a melanóma rövid idő alatt az egész szervezetben áttéteket képezhet - közölte Balatoni Tímea onkológus és bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
tovább »

Olaszországi földrengés - KKM: nincs hír magyar érintettről

Budapest - Az eddigi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a Közép-Olaszországot szerda hajnalban sújtó erős földrengésnek - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke az MTI-nek.
tovább »
Emelkedik a gázolaj ára

Emelkedik a gázolaj ára

Budapest - Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
tovább »

Tanévkezdés - a fenntartói feladatok változásáról tartanak értekezletet a Klik vezetői

Budapest - A tanévkezdéssel és a fenntartói feladatok változásával összefüggő témákról tart értekezletet az iskolák igazgatóinak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke és elnökhelyettese, akik háromhetes országjáró körútra indultak a héten.
tovább »

Menetrend szerint közlekedő autóbusz karambolozott Budapesten, többen megsérültek

Budapest - Menetrend szerint közlekedő autóbusz karambolozott a főváros XI. kerületében szerda kora délután, többen megsérültek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere az MTI-vel.
tovább »

FM: eddig másfél millió hektár parlagfűvel fertőzött területet derítettek fel

Dunakeszi - A hétfői adatok szerint másfél millió hektár parlagfűvel fertőzött területet derítettek fel eddig, és 1500 hektáron kellett hatósági eljárást indítani, a kiszabott bírság összege mintegy 4 millió forint - közölte Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese szerdán Dunakeszin sajtótájékoztatón.
tovább »

Megkezdődött a 23. Országos Diákfilmszemle

Budapest - Több mint 130 nevezés érkezett a 23. Országos Diákfilmszemlére, amelyet vasárnapig rendeznek meg Budapesten az Aranytíz Kultúrházban.
tovább »
Csütörtökön hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat

Csütörtökön hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat

Budapest - Csütörtökön hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a 8305 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
tovább »

Sikeres volt a dinnyefogyasztást népszerűsítő program a szervezők szerint

Budapest - Sikeres volt a dinnyefogyasztást népszerűsítő program, 70 ezer fogyasztót értek el közvetlenül az egy hónapig tartó promóció során - mondta Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum (AMC) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az AMC által közösen szervezett dinnye promóciós program záró sajtótájékoztatóján szerdán, Budapesten.
tovább »
Régészeti szenzáció Hajdú-Biharban: ritka aranyleletet találtak az M35-ös mellett

Régészeti szenzáció Hajdú-Biharban: ritka aranyleletet találtak az M35-ös mellett

Debrecen - Aranyos pártás, avarkori kislány egykori otthona fölött autózunk majd.
tovább »

Fazekas Sándor: indul a nemzeti élelmiszergazdasági program vitája

Budapest - A nemzeti élelmiszergazdasági program hosszú távra kijelöli a magyarországi élelmiszer-termelés főbb irányait, a program vitáját hamarosan elindítják - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.
tovább »
Tanévkezdés - Emmi: könnyebb a tanévkezdés idén a családoknak, Érden lesz a nemzeti tanévnyitó

Tanévkezdés - Emmi: könnyebb a tanévkezdés idén a családoknak, Érden lesz a nemzeti tanévnyitó

Budapest - A tanévkezdés könnyebb lesz a családok számára idén, mint korábban volt - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerdán, budapesti sajtótájékoztatón. Palkovics László oktatási államtitkár jelezte: a szeptemberi iskolakezdés feltételei adottak, minden esetleges akadály elhárult. A nemzeti tanévnyitó Érden lesz.
tovább »

Illegális bevándorlás - Nézőpont Intézet: az ellenzékiek több mint fele is elégedett a kormány migrációs politikájával

Budapest - A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint az ellenzéki szimpatizánsok több mint fele is elégedett a kormánnyal bevándorlásügyben. A kormánypártok támogatottsága továbbra is messze a legmagasabb.
tovább »

NFM: már hétfőtől érvényesek lesznek a szeptemberi helyközi bérletek

Budapest - Hétfőtől már érvényesek lesznek a szeptemberi helyközi bérletek - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.
tovább »

Terrorbarát fiókokat törölnek a Twitterről

Budapest - Egyre komolyabban veszi a terrorista propaganda elleni harcot a szélsőségesek ellen előszeretettel használt Twitter.
tovább »
Robbanás

Robbanás

Jaj, csak kórházba ne kerüljön az ember! Sajnos, a magyarok többsége ma hazánkban alapvetően nem a megbetegedéstől fél, hanem attól az egészségügyi ellátástól, ami a mai gyógyintézeteket jellemzi. Pálfi-Tóth Zoé írása.
tovább »
Önéletrajz minta – letölthető sablonnal!

Önéletrajz minta – letölthető sablonnal!

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Már csak az önéletrajz hiányzik a jelentkezésedhez? Segítünk! Készítettünk számodra egy CV mintát, amit alapul véve egy fogódzkodót kapsz, illetve a bejegyzés végén még Word sablonként is letöltheted a mintát!
tovább »
Ipari alma: mérlegelnek a termelők

Ipari alma: mérlegelnek a termelők

Nyíregyháza, Újfehértó - Egyelőre az étkezési almáért a tavalyinál akár 40 százalékkal is többet adnak a felvásárlók.
tovább »
Szintek és keresztek

Szintek és keresztek

Kedd estig 71-en adták vissza ilyen-olyan keresztjüket, kitüntetésüket, miután az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosa is ebben az állami elismerésben részesült augusztus 20. alkalmából. Ez az igazolvány Bayer Zsolt újságíróé, ami onnét tudható, hogy ő maga dicsekedett el vele egy 2010-es publicisztikájában, az egyik hadüzenetében a sok közül, amiben mellesleg egy szatmári párttársának ígért „leszámolást” valami személyes sérelemért. Ratalics László írása.
tovább »
Videó: Mamájába csimpaszkodik a debreceni állatkert kis makija

Videó: Mamájába csimpaszkodik a debreceni állatkert kis makija

Debrecen - Gyűrűsfarkú maki született a debreceni állatkertben. A csöppség még csak néhány hetes, napja nagy részét anyja hátába csimpaszkodva tölti. Még olyan pici, hogy a gondozók azt sem tudták megmondani, milyen nemű.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Kiskunhalas.
SZUPERINFO.HU

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása