Balaton: ötven

Balaton: ötven
Az idei táncvilágnapi üzenet a végén arra szólítja föl a digitális kor fiatalját: gyere, kapcsold ki a tévét, számítógépet és táncolj velünk! Nem ezen  múlik – hangzott el a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ színpadán, azon az esten, melyen amúgy nem a …

szavaké, hanem a táncé volt a főszerep: az idén ötven éves Balaton Táncegyüttest ünnepelték. A felszólítás kevés – tudhattuk meg, mi a véleményük a balatonosoknak a táncvilágnapi üzenet ezen részéről –, a közösségen múlik minden, az tudja megtartani a fiatalt a táncnak, a hagyományőrzésnek és a ma fiatalja lehet egyszerre „digitális” és néptáncos is.

S a Balaton Táncegyüttes ilyen közösség. Ötven éve. Megfordultak Siófokon országos hírű, vagy azzá lett koreográfusok (fotóalbum is emlékeztet majd egy-egy ilyen nagy korszakra), a maiaknak sincsen szégyenkezni valójuk, ezt mutatja a legutóbbi zakopánei fesztivál sikere is (az ottani győztes produkciójukat is bemutatták ezúttal hazai közönség előtt is), a 150 éve fürdőváros Siófok jeles eseményeibe (Pünkösdi Szezonnyitó, Siófolk) is bekapcsolódik a Balaton, karácsony előtt pedig egykori és mai táncosok egyszerre lesznek színpadon..
SZUPERINFO.HU