Bejött a rövidpasszos játék a debrecenieknek

Akt.:
Bejött a rövidpasszos játék a debrecenieknek
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Sikerült a Diósgyőr védői mögé kerülni, Szécsi pedig az ötösről bevágta Antal kapujába.

Mintha nem is ugyanazt a meccset látta volna a két vezetőedző szombat este a Nagyerdei Stadionban lejátszott DVSC–DVTK (1–0) találkozón – derült ki a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A Loki edzője, Herczeg András nagy akaratról, csapategységről, bizonyos értelemben túlmotiváltságról és megérdemelt győzelemről beszélt. Míg Fernando Fernandez, a borsodi gárda trénere úgy érezte, hogy a derbin csak egy csapat, a DVTK volt a pályán.

Nehéz volt ellenük

A Diósgyőr a sokmozgásos, rövidpasszos, olykor tetszetős megoldásokkal tarkított játékkal szinte végigtámadta a két félidőt, komoly gólszerzési lehetőség nélkül. Az azonban, hogy ez a debreceni vizitálásuk így sikerült, a DVSC csapategységének, masszív védekezésének volt köszönhető. Illetve annak, hogy Lokinak az öt védővel felálló vendégek ellen egy igazán nagy helyzete volt, mégpedig a 18. percben, amit Szécsi Márk az ötösről be is vágott Antal kapujába.

– Nagyon nehéz, ha a kapujuk előtti területet ennyire lefedik, így nekünk, támadóknak csak kevés mozgásterünk van. Ennyi védővel szemben a sokpasszos játék a legeredményesebb, az utóbbi hetekben egyébként ezt próbáltuk játszani. Igyekeztünk a védők mögé kerülni, ez sikerült is, és ebből szereztem meg a vezető gólt, ami győztes találatnak bizonyult – beszélt a gólról Szécsi. A Loki saját nevelésű, de a Puskás Akadémiától erre az idényre kölcsönben lévő csatára elmondta azt is, hogy harcos Diósgyőrre számítottak, hiszen a vendégeknek a kiesési zónából való elkerülés miatt mindenképpen pontot kellett szerezniük.

– Ezen a meccsen kevés gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, de igazából a DVTK-nak sem volt nagyon sok helyezte, pontosabban fogalmazva, helyzetük sem volt egyáltalán. A találkozó végén ugyan jöttek a beadásaik, de azokban sem volt gólveszély. A gólom után hátrébb húzódtunk, de nagyon nem akartuk magunkra húzni az ellenfelünket. Így alakult a meccs képe, hogy a DVTK átvette az irányítás a második félidőben. Ha megszereztük a labdát, próbáltuk kihozni a kapunk előteréből, majd azt megtartani, illetve gyors kontrákkal operálni ellenük. A keddi Magyar Kupa-mérkőzéssel együtt három találkozónk volt egy héten belül, és próbálunk minden fronton helytállni. A következő meccsünk március 30-án lesz Székesfehérváron, addig lesz egy rövid pihenő, majd készülünk a Vidi ellen.

KZS


Debrecen - A Loki sorozatban harmadszor nyert 1–0-ra és a DVTK elleni sikere után továbbra is a dobogón áll. Nyolc napon belül háromszor is a Nagyerdei Stadionban játszott a DVSC alakulata: egy hete bajnokin, majd kedden a Magyar Kupában is a Mezőkövesd látogatott a cívisvárosba, s mindkétszer 1–...

Debrecen, Miskolc - A DVSC vs. DVTK (1-0) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Fernando Fernandez értékelte a látottakat. Herczeg András: Óriási lelkesedéssel, hatalmas akarattal játszott a gárda. Az elején jól játszottunk, a gól előtt kipasszoltuk az ellenfelet. A második fé...

Debrecen, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 25. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Diósgyőri VTK együttesét fogadta szombaton 19:30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 25. fordul....
SZUPERINFO.HU