Bevált a józsefvárosi kamerarendszer

Bevált a józsefvárosi kamerarendszer

kamera4Fotojozsefvaros_opt kameraFotojozsefvaros._opt

Az elmúlt közel fél év tapasztalatai alapján elmondható, hogy a józsefvárosi térfigyelő kamerarendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A kerületben a lefedettség mára teljessé vált. Csak az idén a közterületi kameráknak köszönhetően 520 esetben történt intézkedés Józsefvárosban, 387 esetben eljárás is indult. A közbiztonsági fejlesztések mellett a kamerarendszer is jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy növekedett a józsefvárosiak biztonságérzete.

Kocsis Máté polgármester korábban a kerületi közbiztonság javítását szolgáló egyik legfontosabb állomásnak nevezte a kamerarendszer modernizálását és kibővítését. 2014-ben a Józsefvárosi Önkormányzat a belügyminisztériumtól mintegy 220 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelyet 73 millió forint önerővel egészítettek ki, így összesen 293 millió forintból valósulhatott meg az ország legnagyobb kamerarendszer-fejlesztése. 115 régebbit újra cseréltek, több mint 60-at további helyekre is felszereltek. A nagyobb biztonság érdekében ma már 180 kamera figyeli a köztereket.

kameraFotojozsefvaros.hu.jpgFotók: jozsefvaros.huBelváros.
SZUPERINFO.HU