Drogprevenciós előadás a JEGYMI-ben

Drogprevenciós előadás a JEGYMI-ben
A kábítószerek veszélyeiről tartott előadást Tolnay Krisztina, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságának iskolarendőre a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet (JEGYMI) felső évfolyamos diákjainak.

A fiatalok érdeklődve hallgatták a kisfilmekkel, bemutatóval fűszerezett drogprevenciós tájékoztatót.

Második alkalommal rendezett bűnmegelőzési hetet a JEGYMI, amelynek keretében tematikus előadásokat is tartottak a fiataloknak. A felső évfolyamosok többek között a verbális és fizikális iskolai zaklatásokról, illetve a kábítószerek veszélyeiről is hallhattak tájékoztatót január 18-án és 19-én.

Drogprevenciós előadásában Tolnay Krisztina címzetes főtörzszászlós kitért a kábítószerek fajtáira és azoknak a fogyasztókra gyakorolt hatására is. A bemutató filmbejátszásokkal folytatódott, amelyben korábban függő személyek mesélték el történetüket.

Tolnay Krisztina felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben drogszeméttel – például eldobott tűvel – találkoznak a gyerekek, semmiképpen ne nyúljanak hozzá, megvannak az erre megfelelő szakemberek, akik begyűjtik a veszélyes anyagokat.

Fotó: Baranyai Attila – Józsefváros újság

drogprevencio-foto-bar_optBelváros.
SZUPERINFO.HU