Egyedülálló intézmény jön létre

Egyedülálló intézmény jön létre

rendelo1Fotojozsefvaro_opt rendelo2Fotojozsefvaro_opt

Elindult a Józsefvárosban az Auróra utcai szakrendelő rekonstrukciója a felső két emelet felújításával.

Ezzel párhuzamosan az udvaron is felsorakoztak a munkagépek, amelyek a gyógyszertárnak és a tüdőgondozónak helyet biztosító új épület alapjának kialakítását végzik. Az új szárny ünnepélyes alapkőletételén Kocsis Máté azt mondta: annak ellenére, hogy a Józsefváros újjáépül program keretében az önkormányzat felújította a kerület iskoláit, óvodáit, számos bölcsődéjét, új piacot épített és megújította a közterületeit is, a szakrendelő felújításával még adós maradt.

– Mára jutottunk el oda, hogy ez a mintegy másfél milliárd forintos beruházás megvalósuljon. A fejlesztés a józsefvárosiak egészségbiztonságát szolgálja, egy korszerű épület és profi egészségügyi ellátás várja majd őket – hangsúlyozta Kocsis Máté.

Kocsis Máté szavai szerint a beruházás nemcsak hőszigetelést, nyílászárók és burkolatok cseréjét jelenti, hanem a szolgáltatások bővítését és korszerű gépek beszerzését is. Javulni fognak a dolgozók munkakörülményei, és a polgármester várakozásai szerint csökken az évi 325 ezer orvos-beteg találkozó is. Hozzátette: bízik abban, hogy az Auróra utcai szakrendelő fővárosi szinten is egyedülálló létesítmény lesz felszereltségével és ellátásaival.

A felújítás a főépületben fentről lefelé, szintenként halad, így a kivitelezés közben is folyamatos lesz a betegellátás.

Fotók: jozsefvaros.huBelváros.
SZUPERINFO.HU