2018.05.17 09:56; Frissítve: 2018.05.17 09:56


Játékos járdafestések a kerület utcáin

Játékos járdafestések a kerület utcáin
hiba beküldése

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közreműködésével kutatta annak lehetőségét, hogyan lehetne Budapest köztereit közelebb hozni a gyermekekhez, oly módon, amely nemcsak izgalmasabbá teszi számukra a közlekedést, hanem ismereteiket is bővítheti játékos formában. A kutatási munka eredményeként megszületett a Gyermekbarát város koncepciója, amelyet elsőként Józsefvárosban valósítanak meg.

A fejlesztéssel a 3-10 év közötti gyermekeket szeretnék megcélozni. Kerületünkben összesen hét helyszínen – a Gutenberg tér 2., a Somogyi Béla u. 21., a Somogyi Béla u. 5., a Német u. 6-8., a Német u. 20., a József u. 21. és a Horváth Mihály tér 6-8. előtt – festettek fel olyan installációkat, amelyekkel izgalmasabb lesz a gyerekek számára a közlekedés és játékosan tanulhatnak.

A járdafestmények különböző témaköröket ölelnek fel – például számok, tudomány, vers – és mindegyikhez tartozik egy-egy látványos feladvány vagy egy jellegzetes szimbólum: ugróiskola, szorzótábla vagy épp egy találós kérdés. A dínóknál például méretek vannak felfestve viszonyítási pontként, de megismerhetik azt is, hogy milyen bolygókból áll a Naprendszer, és találkozhatnak a gyerekek időmértékes ugróiskolával is egy Varró Dániel-versrészlet alapján.

Fotó: jozsefvaros.hu

felfestes2-foto-jozsef_optBelváros.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása