Katasztrófavédelmi verseny diákoknak

Katasztrófavédelmi verseny diákoknak
Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. Az V., VI., VII., VIII., IX., és X. kerületi iskolák megmérettetésén Józsefváros kilenc általános iskolai és négy középiskolai csapattal indult.

A diákok tűzoltási, elsősegély-nyújtási, polgári védelmi feladatokban mérték össze tudásukat. A fővárosi megmérettetésre Józsefvárosból a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola II. számú csapata, és a Bókay János Humán Szakközépiskola II. számú csapata jutott tovább.

A hat állomásos megmérettetésen elméleti és gyakorlati feladatokat kellett a csapatoknak teljesíteni, de mellette szabadidős bemutatókon is részt vehettek. A diákok próbára tehették magukat tűzoltási, polgári védelmi és elsősegély-nyújtási feladatokban is. Az elsősegélynyújtó ponton fej- és kézsérülést kellett ellátni, illetve stabil oldalfektetést és újraélesztést kellett végezni, míg a lakosságvédelmi állomáson az együttműködést gyakorolhatták az ifjak.

A hat kötelezőn kívül szabadidős állomásokon is részt vehettek a diákok, itt tűzoltást végezhettek, fegyver összeszerelést, valamint kutyás bemutatót is megtekinthettek. A verseny részeként megrendezték a senior bajnokságot, amelyen a tavalyi győztes Józsefvárosi Önkormányzat idén már két csapattal indult.

Fotó: jozsefvaros.huBelváros.
SZUPERINFO.HU