Nyáron fokozottan ügyeljünk az ékszereinkre!

Nyáron fokozottan ügyeljünk az ékszereinkre!

nyaklanc_opt

A nyár beköszöntével öltözetünk is lazább, szellősebb lesz, így láthatóvá válnak a nyakunkban hordott ékszereink. A BRFK Bűnmegelőzési Osztály azt tanácsolja, hogy ha tömegközlekedési eszközzel utazunk, akkor fokozottan vigyázzunk értékeinkre, hiszen hátulról könnyen kikapcsolható lehet a nyakunkból a nyaklánc!

Kerüljük a néptelen, lakatlanabb területeket (megállók, temetők, sikátor jellegű utcák, parkok). Fokozott figyelmet követel a sötétedés utáni időszak.

Ha egy számunkra idegen személy igyekszik testi közelségbe kerülni hozzánk (például megölelni) régi ismeretségünkre hivatkozva, kerüljük el.

Amennyiben úgy érezzük, hogy figyelnek minket, azonnal menjünk egy forgalmasabb helyre, üzletbe és várjuk meg, amíg a minket követő személy elhagyja a környéket!

Érdemes drágább ékszereinket egyesével lefotózni, adataikat feljegyezni (értékét stb.), hiszen egy esetleges bűncselekmény megtörténtekor segítheti a tárgykörözést, a gyorsabb felderítést.

Mit tegyünk baj esetén? Hívjuk fel magunkra környezetünk figyelmét és kérjünk segítséget!

Igyekezzünk alaposan megfigyelni támadónk arcát, különös ismertetőjegyeit (anyajegy, tetoválás, testékszer stb.), hiszen ezek alapján könnyebben beazonosítható lehet a bűncselekmény felderítése során. Értesítsük a rendőrséget és tegyünk feljelentést!Belváros.
SZUPERINFO.HU