Rendőrségi kontaktpont nyílt a Népszínház utcában

Rendőrségi kontaktpont nyílt a Népszínház utcában
A közbiztonság további javítása érdekében a VIII. kerületi önkormányzat és a rendőrség összefogásának köszönhetően a Népszínház utca 38.

szám alatt rendőrségi kontaktpont létesült, a környéken szolgálatot teljesítő járőrök reagálási idejének csökkentése érdekében.

A rendőrségi kontaktpont helyszínét Molnár Gábor, VIII. kerületi rendőrkapitány javaslata alapján alakította ki Józsefváros önkormányzata. Molnár Gábor elmondta: az utcafronti bejárattal rendelkező helyiség bűnmegelőzési célokat is szolgál, hiszen ahol rendőrségi pont létesül, ott csökken a bűncselekmények száma.

– A kontaktpont egyfajta munkaállomás, ahol jelentést írhatnak a járőrök, és ahonnan kollégáink gyorsabban tudnak reagálni a környék eseményeire – tette hozzá a rendőrkapitány.

A fokozott rendőri jelenlét pozitív hatását az utcában élők és dolgozók is érzékelik. Ezt Veégh Máté, az egyik Népszínház utcai hotel szállodaigazgatója is megerősítette.

– Azt tapasztaljuk, hogy a megerősített rendőri jelenléttel kiszorultak innen a problémás személyek, a vendégeink számára is megnyugvásra ad okot a rendőrök jelenléte – mondta a szállodaigazgató.

Fotó: Ványi Ákos, Baranyai Attila, Józsefváros újságBelváros.
SZUPERINFO.HU