Új gépekkel bővül a józsefvárosi közösségi mosoda

Új gépekkel bővül a józsefvárosi közösségi mosoda

mosoda-foto-baranyai-a_opt

Új, nagy méretű textíliák, plédek, ágyneműk mosására és szárítására alkalmas, nagy teljesítményű gépeket vásárolt az önkormányzat a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekvédelmi Központ égisze alatt működő Köz(össégi)hely és Mosoda részére.

Sára Botond alpolgármester kiemelte: a Szerdahelyi utcában működő mosoda népszerűségét látva azt tervezik, hogy az Orczy Negyed Városrehabilitációs Program keretében egy újabbat nyitnának.

A Szerdahelyi utcai Köz(össégi)hely és Mosoda igazi közösségi helyszín. Amíg a ruhák tisztulnak addig, az ügyfelek igénybe vehetik a szociális munkás tanácsadói segítségét is. A kisgyermekkel érkezők számára pedig gyereksarkot is berendeztek.

A mosoda nagy kihasználtsággal üzemel, a gépek havonta 230-240 mosást végeznek – tudtuk meg Orsós Veronikától, a Köz(össégi)hely és Mosoda koordinátorától.

A jelenleg használható gépekkel egy mosás 200 forintba kerül, amely tartalmazza a mosó- és az öblítőszert is. A mosodát józsefvárosi lakosok használhatják, amihez első alkalommal bejelentett lakcímmel regisztrálni kell, majd a kapott időpontok közül választhatnak számukra megfelelőt az ügyfelek. A most beszerzett mosógépbe szárazon 14 kiló ruhát lehet betenni, a szárítóba vizesen 20 kiló textíliát.

Fotó: Baranyai Attila, Józsefváros újságBelváros.
SZUPERINFO.HU