Belvízvédelmi fejlesztés kezdődött Zagyvarékason

Szolnok, 2013. április 11., csütörtök (MTI) – Több mint 140 millió forint értékű belvízvédelmi fejlesztés kezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zagyvarékason. A beruházáshoz szükséges pénz 95 százalékát vissza nem térítendő támogatásként nyerte el az önkormányzat az Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében meghirdetett pályázaton – közölte a projektmenedzser csütörtökön az MTI-vel.  

Bajzáthné Katona Henriett elmondta: kedvezőtlen földrajzi és vízrajzi adottságai miatt a nagyközség szinte minden évben küzd a belvízzel, így a kárelhárítás visszatérően jelentős terheket ró a lakosságra, az önkormányzatra, és közvetett módon – például a vis maior igények esetén – az államra.

Tájékoztatása szerint a projekt megvalósulásával 335 lakás és ezáltal csaknem 900 lakos mentesül majd a belvízveszélytől. A településen 11 utcában több mint hét kilométer hosszon építik ki a belvízelvezető hálózatot a meglévő zárt csatorna- és ároknyomvonalak felhasználásával.

A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a munkát az idei év végéig kell befejeznie a kivitelezőnek – tette hozzá..
SZUPERINFO.HU