Bemutatkozik a Liszt Ferenc Zeneakadémia

Bemutatkozik a Liszt Ferenc Zeneakadémia
A Zeneművészeti Egyetem falai közül először kilépve, Hódmezővásárhelyen ad koncertet a Liszt Akadémia Szimfonikus Zenekara április 21-én, vasárnap este hat órakor. A Gál Tamás vezényletével és Gyöngyösi Ivett többszörös versenygyőztes és Junior Prima-díjas zongoraművész közreműködésével hallható előadást a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban élvezhetik a komolyzene rajongói.

A különleges koncert beharangozóját Almási István polgármester és Gajdán Bálint, a házigazda intézmény vezetője tartja április 11-én, pénteken 14 órakor Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

“A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.” – vallotta Solti György világhírű karmester és zongoraművész. E kijelentés jegyében mozdul ki az akadémia tavaly átadott, felújított hangversenytermeiből a Liszt Ferenc nevét viselő intézmény szimfonikus zenekara, hogy a vidéki Magyarország mindennapjaiba is elvigye a klasszikus zene örömét.

 

Hódmezővásárhely városának meghívására az egyetem rendhagyó módon, első alkalommal a fővároson kívül, az újjászületett Bessenyei Ferenc Művelődési Központban rendezi meg szimfonikus zenekarának félévi koncert-produkcióját. A Zeneakadémia 2013. október 22-i újranyitása után koncertszervező intézményként is működő Liszt Akadémia tudatos koncepciója, hogy a zárt falak mögül kilépve keresse a találkozást Magyarország jelentős városainak a fiatal tehetségekre fogékony, műpártoló közönségével.

 

A hódmezővásárhelyi koncerten Liszt Angelus vonószenekari változatát és Esz-dúr zongoraversenyét, valamint Brahms II. szimfóniáját hallhatják az érdeklődők. Az esten fellép az utóbbi évek legnagyobb magyar zongoratehetsége, a 2012-ben Junior Prima-díjjal is elismert Gyöngyösi Ivett. A fiatal művésznő 10 évesen első díjat nyert az Országos Ferenczy György Zongoraversenyen Budapesten, valamint két alkalommal nyerte el az első díjat és a fődíjat a Budapesti Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen.

(Elek András – sajtóreferens)

 .
SZUPERINFO.HU