Beszakadt aknafedő a József Attila utcán

Alig készült el, már javítani kellett
Alig készült el, már javítani kellett - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A szeptemberben teljesen felújított útszakaszon máris jelentkeztek problémák.

Simán, zökkenések nélkül suhannak az autók a frissen átadott útszakaszon, írtuk szeptember elején. Ez azonban már nem mondható el teljesen a miskolci József Attila utcáról.

Alig lett kész

Tavaly a nyári, iskolai szünetre időzítve újították fel a 3-as út Miskolcról kivezető szakaszát, vagyis a József Attila utcát a Gömöri felüljárótól egészen a Metro Áruházig, beleértve a Sajó-híd javítási, felújítási munkálatait is.

Az épülő benzinkút melletti szakaszon a kanyarodósávokat még csupán néhány hete fejezték be, de máris vannak hibák. A befelé haladó oldalon, a külső sávban már van néhány vízelvezető aknafedő, amelyen megsüllyedés miatt nagyot zökken az autó, a felüljáró előtti részen pedig úgy megsüllyedt egy aknafedő, hogy betonterelőt helyeztek ki karácsonykor az autók védelmében. A Magyar Közúttól arról érdeklődtünk, mi okozza a problémát ilyen hamar a kivitelezés után, és mikor javítják ki?

Mint megkeresésünkre írták: az útpályába és főleg a keréknyomba épített közműaknák és víznyelők még nagyon precíz kivitelezés esetén is hajlamosak a meghibásodásra, mert az útpályának és a beépített akna műtárgynak is mások a fizikai és statikai tulajdonságaik. A József Attila úton a meglévő vasöntvény fedlapok szintbe emelését, szükség szerinti cseréjét végezte el a kivitelező. A Zsigmondy-József Attila kereszteződésben megsüllyedt aknánál anyaghiba miatt következett be meghibásodás, a hibát az ünnepek előtt jelezték a kivitelezőnek, a javítást megkezdték, a tervek szerint a hét végéig elkészülnek vele.

Az ilyen jellegű rejtett hibák javítását is – a négyéves jótállási idő alatt – a kivitelezőnek garanciális munkák keretében el kell végeznie, tették hozzá.

ÉM-HI


Keddi helyzetkép a József Attila utcában
Miskolc - Végső stádiumához érkezett a József Attila utca felújítása, megújítása, vége a lépésben közlekedésnek és a nagy dugóknak. A kivitelező szerint pedig a határidőt is tartani tudják majd, így nem kell attól félni, hogy az iskolakezdés után megnövekedő forgalom problémát okozna. Jelek és ...

Légkondis autó nélkül megterhelő lehet az utazás
Miskolc - Megnéztük, hogyan lehet haladni a felújítás alatt álló miskolci utcán. Közel két hónapja, június 14-én kezdődött a József Attila út felújítása. A munkálatok – bár a közlekedésileg kevésbé telített nyárra időzítette a Magyar Közút Nonprofit Kft. – felbolygatják Miskolc közlekedési életét....
SZUPERINFO.HU