Borsos koncert a Borsos kiállítás finisszázsán

Borsos koncert a Borsos kiállítás finisszázsán

Zongorahangversennyel zárul a Kerámia Központ tárlata.

Borsos Annamária Príma–díjas, Péczely Attila éremdíjas zongoraművész ad koncertet október 30-án, pénteken 18 órai kezdettel a hódmezővásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ Borsos Miklós és tanítványai című tárlatának záróeseményén.

E hét végéig látogatható Borsos Miklós (1906-1992), a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrászának, az Iparművészeti Főiskola legendás tanárának és tanítványainak alkotásaiból álló kiállítás a vásárhelyi kerámia komplexumban. Borsos Miklós életművét egy harmonikus, tökéletesen megkomponált és kiegyensúlyozott zeneműhöz hasonlítják a művészettörténészek. E gondolatsorhoz kapcsolódik a kiállítás záró eseménye: pénteken este Borsos Annamária zongoraművész ‑ a kerámia központ és a művésztelep rendezvényeinek rendszeres fellépője ‑ olyan műsorral kedveskedik a Nagy Sándor utcába ellátogatóknak, amely összhangban van a kiállítók karakterével és a kiállítás témájával.

A Borsos Miklós és tanítványai című tárlaton a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Boros anyaga mellett Benkő Ilona, Borsódy László, Csekovszky Árpád, Fekete János, Gálócsy Edit, Krajovits Margit, Lőrincz Győző, Németh János, Samu Katalin, Schrammel Imre, Urbán Teréz, Végvári Gyula és Veress Miklós alkotásait láthatja a közönség.

(Forrás: Elek András-sajtóreferens).
SZUPERINFO.HU