Bosszantó hazai fiaskók után

Barcsay Márkék (sárgában) Debrecenbe látogatnak
Barcsay Márkék (sárgában) Debrecenbe látogatnak - © Fotó: Sipeki Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Sényő és a Nyírbátor is kemény idegenbeli meccsen próbál javítani.

Az előző hét egyik megyénkbeli csapatnak sem sikerült jól az NB III.-ban. A Sényő-Carnifex FC biztatóan kezdett és érett a győzelme, vagy legalább a pontszerzése, a hajrában aztán két jól eltalált lövéssel az Eger kerekedett felül (1–2).

– Bosszantó hazai fiaskón vagyunk túl, de máris itt a lehetőség, hogy idegenben javítsunk egy rendkívül jó csapat ellen – vezette fel a DEAC elleni mérkőzést Imrő László, a Sényő edzője. – A debreceniek magabiztos győzelemmel hangoltak a következő hazai találkozójukra, nincsenek rossz formában. Kiélezett mérkőzésre számítunk, amin egy pillanatig sem engedhetjük meg magunknak, hogy kihagyjunk. Tisztában vagyunk az ellenfelünk erősségeivel, viszont nekünk is vannak céljaink és ezért pontot vagy pontokat kell szereznünk, amiért mindent el is fogunk követni.

Noha a Sényő játékára sok esetben nem lehetett panasz, győztes meccsnek régen örülhettek az újonc együttesnél, amely nyolc meccse nyeretlen.

Élni kell a lehetőséggel

– A győztes mérkőzéseink száma talán nem volt jó sorrendbe rakva, hiszen az elején nyertünk sokat, utána kevésbé – folytatta a tréner. – Az őszi szezonban megszerzett 26 pontot bármikor aláírtuk volna. Reméljük, a hátralévő mérkőzéseken jobban eloszlanak a győzelmek, szeretnénk kiegyensúlyozottabban szerepelni.

A DEAC az előző fordulóban Nyírbátorban nyert 3–0-ra. A bátoriak ezek után a listavezetőtől csupán egypontos lemaradásban lévő Szolnok otthonába látogatnak.

– Hétvégén egy bajnokesélyes csapathoz látogatunk, szép stadionban, jó pályán, nagyon nehéz mérkőzésre számítok – mondta Szilágyi Krisztián, a Nyírbátor edzője. – Levontuk a DEAC elleni mérkőzés tapasztalatait, megbeszéltük a hibákat, igyekeztünk ezeket kijavítani. A helyzetkihasználásunkon mindenképp változtatnunk kell. Valószínűleg nem lesz annyi lehetőségünk, mint a múlt hétvégén, ezért még jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt. Más taktikával fogunk játszani, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

A bátoriak elmondhatják magukról azt, amit a mezőnyben rajtuk kívül csak két csapat, azaz megverték már a Szolnokot.

– Valószínűleg ez egy teljesen más mérkőzés lesz. A hazai meccsünkön ők vezettek egy-nullára, aztán a kiállítás után sikerült fordítanunk. Nagyobb következtetést nem vonnék le az első találkozóból – zárta szavait Szilágyi Krisztián.

– MK –


Labdarúgás: NB III., Keleti csoport

Vasárnap, 15. DEAC–Sényő-Carnifex FC, Debrecen, v.: Horváth (Nyerges, Dobos). Szolnok–Nyírbátori FC, Szolnok, v.: Kulcsár (Szabó, Kövér).

További mérkőzések: Tállya–Sajóbábony, DVTK II.–Tiszaújváros, Jászberény–Füzesgyarmat, Eger–Gyöngyös, ESMTK–Putnok, Cigánd–Salgótarján..
SZUPERINFO.HU