Bőven akad szüretelnivaló

Akt.:
Reisz Gáborral (balra) Rózsa Gábor videóblogger beszélgetett
Reisz Gáborral (balra) Rózsa Gábor videóblogger beszélgetett - © Fotó: C. Kiss Ilona
Debrecen – A 4. Magyar Filmszüreten összesen 23 magyar filmalkotást vetítenek.

A debreceni Magyar Filmszüret az ország egyik legnagyobb hazai filmekkel foglalkozó fesztiválja. Immár negyedik alkalommal vetítenek a közönségnek a megelőző év magyar filmalkotásaiból az Apolló moziban, éltetve a hazai filmgyártást, a magyar filmkultúrát. A programsorozat, melyben a 2018-as év mozifilmjei kapnak főszerepet, múlt hét csütörtökön rajtolt el, és február 9-ig tart.

Neves vendégekkel

Ez idő alatt összesen 23 magyar filmalkotást láthat a közönség. A 10 napon keresztül zajló fesztivál valamennyi napján közönségtalálkozóval is várják nézőket, amelyek során rengeteg érdekesség és műhelytitok tárul fel a magyar filmgyártás világából. Nem maradnak megválaszolatlan kérdések, ugyanis a vetítéseket követően bárki kérdezhet az alkotóktól.

Szombat délután Reisz Gábor, a Rossz versek című film rendezője, s egyben főszereplője tisztelte meg a debreceni nézőközönséget jelenlétével, akivel Rózsa Gábor videó­blogger beszélgetett. A filmről, s a közönségtalálkozó részleteiről hamarosan olvashatnak lapunk hasábjain is. A filmszüretre eljön még többek között Herendi Gábor és Goda Krisztina rendező is.

HBN.
SZUPERINFO.HU