Bravúros győzelmet aratott a hódmezővásárhelyi LKC

Bravúros győzelmet aratott a hódmezővásárhelyi LKC
Az NBII-es bajnokságban felnőtt és junior csapatuk sorozatban játssza a mérkőzéseket a tabella elején helyet foglaló csapatok ellen. Az elmúlt 4 hétben pályára lépett a HLKC a Gyula (1. helyezett), a Makó (2. helyezett), a Szarvas (4. helyezett) és a harmadik helyen álló Kisteleki KK ellen. Kis szerencsével és jobb helyzetkihasználással akár több pontot is szerezhetett volna újonc csapatuk ezeken a meccseken, de szoros meccseken beleszaladtak egy négy-meccses vereségsorozatba.

Ilyen előjelekkel utaztak Abonyba, a tavalyi bajnok, jelenleg 5. helyezett Abonett KC otthonába. Ezen a meccsen a HLKC sem számított esélyesnek, de csapatuk hallatlan akarással és néhány játékosunk kiemelkedő teljesítményével talán a bajnokság eddigi legnagyobb bravúrját végrehajtva legyőzte a hazaiakat.

 

Németh kivételével a teljes kerettel számolhatott Sipterné, Gaál achilles-problémái is enyhültek, így támadásban és védekezésben egyaránt bevethető volt a rutinos játékos. A mérkőzésen az abonyiak szerezték meg a vezetést, de azt talán senki sem gondolta, hogy először és utoljára van náluk az előny. A HLKC támadójátéka ezúttal kifejezetten hatékonynak bizonyult, főként Tószegi és Hegyi villogott a támadásbefejezéseknél.

 

Védekezésük ugyan kicsit bizonytalan volt, de ezt Tóth Orsi bravúrjaival kompenzálta a kapuban. Állandósult a csapat 2-3 gólos előnye, ami érzékelhető bizonytalanságot okozott a hazaiaknál. A második félidő sem hozott gyökeres változást, mindkét oldalon potyogtak a gólok, de a két kapus közötti különbségnek is köszönhetően tovább őrizték előnyüket. Tóth jó teljesítménye mellett Tószegi a vállán vitte a csapatot, de Hegyi és Gaál is sokat tett a sikerért. Az utolsó 10 percben a hazai pálya összes előnyét élvező Abonett KC huszáros hajrát nyitott és sikerült döntetlenre felzárkózniuk. A végén Gaál két szenzációs bejátszást könyörtelenül kihasznált beállós posztról, így megmaradt az előnyük. Az utolsó 20 másodpercre emberhátrányba kerültek, azonban Tóth Orsi óriási ziccer-védésével pontot tett a mérkőzésre.

 

A győzelemhez a csapat töretlen hite és akarata mellett szükség volt Tószegi és Tóth Orsolya kiemelkedő teljesítményére, de Gaál és Hegyi is átlag felett teljesített.

 

Csapatuk ezzel a győzelemmel bebiztosította helyét a középmezőnyben, a hátralevő két fordulóban (május 11. HLKC-Túrkeve, május 18. Szeghalom-HLKC) matematikailag még elképzelhető a hatodik hely megszerzése is.

 

Abonett KC – Hódmezővásárhelyi LKC 30-31 (15-17) – 100 néző

Abonett KC: Mertlik I., Vincze, Kövér 10, Hegedűs 2, Halasi 3, Csáki 4, Mertlik M. 8, Bíró 1, S. Tóth 1, Molnár, Varjú 1, Mertlik E., Tamási, Csizmás, Lendvai

HLKC: Tóth – Sajtos 3, Tószegi 14, Török 1, Hegyi 8, Domján 2, Gaál 3 Cs: Balogh (k), Molnár (k), Miklós, Szabó, Blaskovics, Krumesz, Kiss

Sipter Lajosné edző: “Megérdemelt győzelmet arattunk, fegyelmezett védekezésünk és kapusteljesítményünk döntőnek bizonyult. Támadójátékunk ezúttal hatékonyan működött, gratulálok csapatomnak ehhez a szép győzelemhez!”

 

Bravúr a junior mérkőzésen is:

Abonett KC – Hódmezővásárhelyi LKC 19-23 (10-12) – 100 néző

Abonett KC: Juhász, Varjú 7, Csizmás 8, Mertlik E., Bokor C., Bokor K., Szikszay, Lendvai, Bajtek 1, Jánosi , Kádas 1, Tamási 2

HLKC: Molnár – Bálint, Szabó 6, Sajtos 1, Tószegi 8, Krumesz, Blaskovics G. 1 Cs: Áncsán (k), Kandó 1, Földesi, Blaskovics I. 3, Varga-Tóth, Klemm 1, Fürcht, Becsei 1, Török 1

 

A következő fordulóban a Túrkevei VSE-Lechler csapatát fogadják a Hódtói Sportcsarnokban. Ezzel a mérkőzéssel búcsúznak hazai közönségünktől a 2012/2013. évi NBII-es bajnokságban. Bíznak benne, hogy minél többen kilátogatnak a Hódtóiba és biztatják csapatukat utolsó hazai mérkőzésén.

2013. május 11. (szombat) – Hódtói Sportcsarnok

15.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkevei VSE-Lechler junior mérkőzés

17.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkevei VSE-Lechler felnőtt mérkőzés

 

(hlkc.hu).
SZUPERINFO.HU