Brüsszelbe utazik a nyertes bősárkányi csapat

Brüsszelbe utazik a nyertes bősárkányi csapat
Vetélkedőt rendeztek a velünk élő nemzetiségek kultúrájának ismeretéből a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskolában.

A Széchenyi István Általános Iskola könyvtárában 12 csapat részvételével rendezték meg a „Multikulturális vetélkedőt” a múlt héten. A házigazda iskola csapatai mellett a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Oktatási Központ,  valamint a kónyi, a bősárkányi és a bágyogszováti iskolák neveztek a vetélkedőre.

A megnyitóból gyorsan kiderült, hogy nem kis tétért versenyeznek a csapatok, mert a győzteseket Járóka Lívia Európa Parlamenti képviselő látja vendégül Brüsszelben és Stasbourgban, az Unió fővárosaiban. A képviselő videoüzenetben is köszöntötte a csapatokat, amiben kiemelte a kultúrák együttélésének fontosságát, ezután Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

A versenyben először minden csapat bemutatta az előre megtanult nemzetiségi nyelven előadott verset, mesét, dalt, történetet. 11 fordulóban különböző feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek. Ezekben számot adtak a tudásukról, hogy mennyire ismerik a német, a horvát, a roma vagy a szlovák kultúrát, népviseletet, népszokásokat, hagyományokat, népzenét vagy képzőművészeti alkotásokat. A feladatok közt szerepeltek a nemzetiségek jogaival és területi elhelyezkedésükkel kapcsolatos kérdések is.

A vetélkedőt végül a bősárkányi Eötvös József Általános Iskola csapata nyerte, ők utazhatnak Brüsszelbe Járóka Lívia EU parlamenti képviselő meghívására.

(Forrás: infoRábaköz.hu)


Címkék:


.
SZUPERINFO.HU