Búcsú a Georgikontól

Búcsú a Georgikontól
Az érés színe történelmi idők óta jelképezi a keszthelyi egyetemi oktatás jó termését. A hagyomány gyökerei a Festetics György által alapított Georgikonból erednek.

Az elmúlt hét végén tartott sárgulási ünneppel a mai Pannon Egyetem Georgikon Karától búcsúztak a végzős diákok. Az alap- és mesterszak, valamint a felsőfokú szakképzés összesen 15 szakágán idén 141 fiatal fejezte be tanulmányait, azaz: kapott alapot a ma nélkülözhetetlen élethosszig való tanuláshoz. Az egyetemi város tradícióihoz hozzátartozó felvonulás során a sárguló diákok meglátogatták a tanszékeket, majd  végigvonultak a városon. Az egyetem főépületének udvarán dr. Polgár J. Péter mondott köszönetet a végzős fiataloknak azért, hogy végigjárták az e naphoz vezető utat.
– Ezt az élményt csak egyszer lehet átélni – hangsúlyozta a diákoktól elköszönő beszédében, majd útravaló jókívánságként mondta: – Álmaik váljanak valóra maradéktalanul. Érezzék, hogy a földnek illata, a termésnek íze van, a kenyér pedig maga is étel.  
Az ünnepi program a Helikon Kastélymúzeum parkjában zajlott, ahol emlékeztek a szellemi örökségre, arra a hagyatékra, mely ma is meghatározó Keszthely ismertségében, iskolavárosi jellegének őrzésében. H. Á..
SZUPERINFO.HU