Kihirdették az Újbuda legszebb konyhakertjei pályázat nyerteseit

Kihirdették az Újbuda legszebb konyhakertjei pályázat nyerteseit

konyhakert-foto-ujbuda_opt

Áprilisban Újbuda negyedszer is meghirdette a Karcag város alpolgármesterének kezdeményezésére indított „Magyarország legszebb konyhakertjei” országos verseny helyi pályázatát.

A kerületben konyhakertet művelő lakosok, társasházak és intézmények három kategóriában nevezhettek: közösségi (óvoda, iskola, közösségi kert), mini (50 m2 alatti kertek) és balkon (erkélyen, teraszon kialakított kert).

Az országos program fókuszában idén a „Hasznos rovarokat a kertbe” felhívás volt és olyan rovarokra vonatkozott, mint a katicabogár, a fürkészdarázs, méhek, fátyolkák, holyvák, futóbogarak, lebegőlegyek stb. Az előző évek gyakorlatának megfelelően kiemelt téma maradt a madárbarát kert is, hiszen a környezettudatosság és a természetvédelem nagy hangsúlyt kap a mozgalomban.

Idén összesen 12 jelentkező volt, minden kertet két alkalommal szemléztek a zsűri tagjai. Mindegyik kerten látszott, hogy a kertművelők gondos munkája nyomán virul a növényzet, valamint számos virággal és gyümölccsel hálálja meg a vele töltött időt.Dél-Buda.
SZUPERINFO.HU