Mit tehetünk a besurranásos lopások megelőzése érdekében?

Mit tehetünk a besurranásos lopások megelőzése érdekében?
A BRFK Bűnmegelőzési Osztály tanácsai: – A besurranásos lopásokat jellemzően családi házaknál és földszinti lakásoknál követik el, ezért célszerű rácsot felszerelni a földszinti ablakokra, a bejárati ajtót pedig zárva tartani akkor is, ha otthon tartózkodunk! A …

tolvaj_opt

A BRFK Bűnmegelőzési Osztály tanácsai:

– A besurranásos lopásokat jellemzően családi házaknál és földszinti lakásoknál követik el, ezért célszerű rácsot felszerelni a földszinti ablakokra, a bejárati ajtót pedig zárva tartani akkor is, ha otthon tartózkodunk! A kapu és a bejárati ajtó zárjában soha ne hagyjuk benn a kulcsot!

– A ház ablakait, melléképületeit tartsuk zárva, ha elmegyünk otthonról! A kulcsokat ne rejtsük el az ajtó közelében, mert az elkövetők megtalálhatják azokat.

– A bejárati ajtóra szereltessünk megfelelő biztonsági zárakat, valamint hevederzárat!

– Ha csengetnek, ellenőrizzük, hogy ki keres bennünket, használjunk széles látókörű optikai kitekintőt!

– Ne engedjük be rögtön a lakásba azokat, akik rendőrnek, szolgáltatást végző cég szakemberének, önkormányzat dolgozójának, bármely hatóság eljáró tagjának adják ki magukat. Közöljük, hogy mielőtt beengednénk őket, informálódunk arról, hogy valóban jogos indokkal próbálnak-e bejutni a lakásunkba. Kérjünk igazolványt, ellenőrizzük azt, illetve a megadott telefonszámot, közben ne engedjük be az idegent!

– Ne tartsunk otthon nagy összegű készpénzt.

– Az értékekeinket ne hagyjuk elől, zárjuk el, lehetőleg lemez- vagy pénzkazettákba!

– Figyeljünk a szomszédjaink házára is!

Aki áldozattá válik, illetve környezetében bűncselekmény elkövetését tapasztalja, hívja azonnal a rendőrséget a 112-es vagy 107-es központi segélyhívó számok valamelyikén!Dél-Buda.
SZUPERINFO.HU