Ritka Bauhaus társasház kertje kelt életre Újbudán

Ritka Bauhaus társasház kertje kelt életre Újbudán
Újbuda 11 lakásos társasháza fogott össze, hogy 11 hónap alatt felébressze csipkerózsika-álmából a Medgyes Alajos és Sebestyén Loránd tervei alapján, 1934-ben épült bérvilla gazos, sittes udvarát. A Szentpétery utca 3.

számú ház kertje a MOL Zöldövezet programja révén, az Ökotárs Alapítvány támogatásával újult meg.

A társasház kertje pázsittal, cserjékkel, fákkal, járdákkal, virágokkal és egy filagórával lett gazdagabb, ez utóbbit a lakók „dödörgőnek” hívják, utalva az építmény küldetésére.

– A tervezés és az előkészítés már télen elkezdődött, alkalmanként 4-5 család jött össze valamelyikünk nappalijában. A közös munka igazi csapattá kovácsolta a lakóközösséget, mindenki a saját lehetőségei szerint segített. Van köztünk építész, ő tervezett, más a fuvarozást intézte, vagy az adminisztrációval foglalkozott. Ásni viszont mindenki ásott, még a gyerekek is – mondja Dávid, az egyik kétgyermekes családapa. – Viszonylag kevés tapasztalattal vállaltunk be szakmunkákat, így tényleg csoda, ami létrejött. Hihetetlen, hogy egy ilyen támogatás milyen motiváló erővel hat egy közösségre, a programot mindenkinek ajánljuk, akinek fontos a környezete, és társasházban vagy közösségi zöldterület közelében él – tette hozzá.

tarsashaz2%20Foto%20ujbuda.hu.jpg

Fotó: ujbuda.huDél-Buda.
SZUPERINFO.HU