2019-ben is megrendezik a Budapest Urban Games-t

2019-ben is megrendezik a Budapest Urban Games-t
Idén a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretén belül, augusztus 31-én, negyedszerre is megrendezik a Budapest Urban Games-t (BUG).

  • Idén a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretén belül, augusztus 31-én, negyedszerre is megrendezik a Budapest Urban Games-t (BUG).

Az utcalimpián megtelnek mozogni vágyó emberekkel a közterületek, utcák, parkok, grundok, hogy bizonyítsák, a város a legnagyobb sportpálya, amelynek majd minden szegletét érdemes használni.

Az elmúlt három évben hatalmas népszerűségnek örvendett a BUG, 2018-ban az egyéni- és csapat-regisztrációk is olyan gyorsan beteltek, hogy plusz helyeket kellett felszabadítani. Az idei utcalimpián a szervezők újabb rekorddöntésre számítanak, több ezer amatőr, félprofi és profi élheti át a közösségi mozgás örömét. A Budapest Urban Games egy nap leforgása alatt négy helyszínen ötféle sportágba enged betekintést.

A sportközösségek újra megmérethetik magukat két vérbeli csapatsportágban; a grundfoci és a streetball egyaránt kis csapatoknak, baráti közösségeknek kínál akciódús meccseket a Klauzál téren. A futásra gyönyörű helyszínen, a Citadellán kerül sor, idén 5,5, 11, 21 kilométeres távokat gyűrhetnek le a jelentkezők. A Duna átúszása minden évben a rendezvény egyik leglátványosabb eleme, erre az időszakra a hajóforgalmat is leállítják a folyó érintett szakaszán, hogy a több száz érdeklődő átélhesse, milyen érzés a belváros közepén átszelni a vizet.Budapest.
SZUPERINFO.HU