7 tipp, hogy nyugodtan mehessünk étterembe a gyerekkel

7 tipp, hogy nyugodtan mehessünk étterembe a gyerekkel
Szaladozó, visítozó gyerekek, törött poharak és tányérok, hisztizés és hangzavar – a szülők legrosszabb élményei egy étteremben eltöltött ebédről vagy vacsoráról. Íme néhány tipp, hogy nyugodtan mehessünk csemetéinkkel étterembe. 1.

  • Szaladozó, visítozó gyerekek, törött poharak és tányérok, hisztizés és hangzavar – a szülők legrosszabb élményei egy étteremben eltöltött ebédről vagy vacsoráról. Íme néhány tipp, hogy nyugodtan mehessünk csemetéinkkel étterembe.

1. Ha olyan étterembe megyünk, ahol különálló boxokba is beülhetünk, ezt válasszuk, hiszen így a gyerekek kevésbé zavarják a többi vendéget.

2. Azt sem árt megnézni, hogy mennyire kompatibilis a vendéglátóhely berendezése a csemetékkel. Válasszunk inkább bisztró jellegű éttermet, ahol a papíralátét és a strapabíró berendezés nem sínyli meg, ha a gyerekek kiöntenek valamit az asztalon.

3. Étkezés előtt fárasszuk ki a csemetéket! Ha egy kellemes szaladgálós, fogócskás délután után vagyunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy már nem igen lesz kedve futkározni az étteremben a gyereknek.

4. Kicsi gyerekeknél fontos, hogy vigyázzunk a sérülésekre. A gyerekbarát éttermek általában ügyelnek arra, hogy forró tányérban ne szolgáljanak fel a kicsiknek, legyen etetőszék, ahonnan biztonságban elérhetik az asztalt és könnyű poharakat, szívószálat is tartanak.

5. Ha valamilyen ételallergiával küzd a gyermekünk, akkor érdemes utánanézni annak, hogy az adott helyen mennyire tud erre a konyha felkészülni.

6. Bár sok étterem kínál gyermekmenüt, ami általában az unalmas halrudacskákból és csirkefalatokból áll, legyünk nyitottak és neveljük a gyereket is gasztronómiai változatosságra.

7. Ne hagyjuk a nagyszülőkre vagy bébiszitterre a gyereket. Ne féljünk a csemetékkel közösen étterembe menni, hiszen így sokkal előbb elsajátítják a viselkedési szabályokat.

gyerek etterem_optBudapest.
SZUPERINFO.HU