„A kislányunk hiánya jelentette a legnagyobb nehézséget”

„A kislányunk hiánya jelentette a legnagyobb nehézséget”
Már látható a TV2 képernyőjén az Ázsia Expressz második évada, amelyben Janicsák Vecával is találkozhatnak a nézők, aki férjével, Ladányi Jancsó Ábellel vágott neki a próbatételekben bővelkedő utazásnak.

  • Már látható a TV2 képernyőjén az Ázsia Expressz második évada, amelyben Janicsák Vecával is találkozhatnak a nézők, aki férjével, Ladányi Jancsó Ábellel vágott neki a próbatételekben bővelkedő utazásnak.

– Miért döntöttél úgy, hogy vállalod ezt a kihívást?

– Ábellel nagyon szeretünk utazni, mióta szülőkké váltunk, ritkábban megyünk, vagy olyankor többnyire a kislányukkal. Így azt gondoltuk, hogy ha most lehetőségünk nyílik erre, anélkül, hogy Emma sérülne ebben a helyzetben, akkor belevágunk. Szerettünk volna egy kis kalandot, ami kettőnkről szól, és ahol együtt küzdhetünk a közös célokért.

– Hogy érezted magad a kint töltött idő alatt? Milyen élményekkel lettél gazdagabb?

– Életre szóló élményekkel lettünk gazdagabbak, és a kapcsolatunknak is abszolút jót tett. Hét év után már elég jól ismeri egymást két ember, de abszolút fedeztünk fel újabb pozitívumokat egymásban, és ráébresztett minket arra, hogy milyen fontos is számunkra az a közös értékrend, ami összeköt minket, és ami meghatározta a versenyben való hozzáállásunkat is. Valamint miért is vagyunk házasok, és miért is szeretjük egymást hét éve.

– Hogy viselted, hogy távol kellett lenned a kislányodtól? Milyen módszered volt a hiányérzet enyhítésére?

– Egyértelműen mindkettőnknek a kislányunk hiánya jelentette a legnagyobb nehézséget. Vittünk magunkkal fényképeket, illetve számunkra is biztonságérzetet adott, hogy itthon mindent megtettünk azért, hogy a kint létünk alatt ne szenvedjen hiányt semmiben. Kikértük pszichológus tanácsát is, és jóval az utazás előtt felkészítettük erre a helyzetre. Mondtunk fel neki videóra meséket, üzeneteket, és tudtuk, hogy mindvégig szerető közben, a családdal és a barátokkal lesz, akik a hétköznapokban is rengeteg időt töltenek vele.

– Utólag előnynek vagy inkább hátránynak értékeled, hogy a pároddal indultál útnak Ázsiába?

– Abszolút előnynek gondolom, hiszen ő az egyetlen, aki látott már a legjobb és a legrosszabb pillanataimban is. Nem tudtam volna mást elképzelni, akivel jobban együtt tudtunk volna működni.

– Itthon, a hétköznapokban mi a ti párosotok erőssége? Azt mennyire tudtátok az út során kamatoztatni?

– Ő a nyugodtabb természet, míg én általában a hétköznapokban is jobban pörgök, de nálunk ez a kétpólusú felállás remekül működik, tökéletesen kiegészítjük egymást. Nagyon jók Ábel fizikai adottságai, én is sportos vagyok, így szerencsére ilyen szempontból jól tudtuk venni az akadályokat. Jól bírjuk a nehéz körülményeket is, így nem igazán volt olyan, amitől undorodtunk volna. Igyekeztünk komolyan venni a feladatokat, illetve próbáltunk a lehető legjobban teljesíteni.

– Mennyire voltak gyakoriak a konfliktusok közöttetek? Ezek többnyire milyen helyzetekből adódtak?

– Imádom a férjemet, de olykor előfordul, hogy ő tud a leginkább felbosszantani. Amikor nem tudtunk megegyezni egy kérdésben, akkor ment a saját feje után, és ezen ilyenkor kicsit kiborultam. De ezeken a konfliktusokon mindig gyorsan tovább leptünk, és folytattuk a játékot.

– Mi mindennel foglalkozol mostanában és milyen feladatok várnak rád a közeljövőben?

– Szerencsére folyamatosak a fellépéseim a Live Awct formációmmal, valamint a tévés szerepéseken túl szeretnék ismét jobban a szakmai teendőimre koncentrálni. Tervben van egy új lemez, valamint folyamatosan készülünk újabb dalokkal is.

Budai Klára

Fotók: TV2Budapest.
SZUPERINFO.HU