A „Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni”

A „Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni”
A „Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni” című interaktív kiállítás 2019-ben, a reneszánsz mester halálának 500. évfordulóján érkezett Budapestre. Amerikai turnéja és több százezer látogatója után március 8-án, nőnapon Magyarországra érkezett a XV.

  • A „Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni” című interaktív kiállítás 2019-ben, a reneszánsz mester halálának 500. évfordulóján érkezett Budapestre.

Amerikai turnéja és több százezer látogatója után március 8-án, nőnapon Magyarországra érkezett a XV. századi zseni több festményének reprodukciója, valamint közel 60 műszaki találmányának interaktív és kipróbálható makettje. A budapesti Élményüzem 1000m2-én levő kiállítás március 16-tól szeptember elejéig tehát nem csak a Mona Lisa festőjeként mutatja be Leonardot, hanem egy saját idejét több száz évvel megelőző, ezerarcú tudósként és legendaként.

Különleges eseményt is rendeznek a kiállítás területére: az általános iskolások körében méltán népszerű ott­alvós élménytanulási sorozat, a Da Vinci pizsmaparti helyszíne lesz a kiállítás, a tervek szerint a zárásig több alkalommal is. Nyáron pedig napközis táborokat szerveznek a kiállítás területén múzeumpedagógusok részvételével szintén a Da Vinci Kids tévével együttműködésben, izgalmas tematikával.Budapest.
SZUPERINFO.HU