Angellicával őrzi az alakját Vámos Erika

Angellicával őrzi az alakját Vámos Erika
2006-ban, kereken 10 évvel ezelőtt indult el a TV2-n a 2TestŐr című magazinműsor, amelynek Vámos Erika műsorvezetője és egyik szerkesztője is lett egyben.

IMG_7840_opt

  • 2006-ban, kereken 10 évvel ezelőtt indult el a TV2-n a 2TestŐr című magazinműsor, amelynek Vámos Erika műsorvezetője és egyik szerkesztője is lett egyben. Ha hinni lehet a Wikipédiának, a kereskedelmi televíziózás kezdetétől számítva ez volt az első női életmód/egészség magazin.

Manapság nem csak emiatt lehet madarat fogatni a csinos műsorvezetővel, egy csodás gyógynövény, az Angellica segítségével teljesülhet az álma, újra visszanyerheti régi formáját.

– Mi volt az alapelképzelésetek, és hogyan változott, fejlődött a műsor az évek folyamán?

– Május 4-én lesz 10 éves a műsor. Az eredeti elképzelés az volt, hogy mivel én túl vékony, Vera pedig duci volt, tehát az ideális, átlagos testalkatú nő közelében sem voltunk, megpróbálunk azzá válni. Mi voltunk a 2 TestŐr. Vera a műsor első 4 évében hol fogyott, hol nem, én hol híztam, hol nem, de elszántan bolyongtunk az életmódváltás útvesztőiben. A kíváncsiságunk volt a mozgatórugónk, olyan dolgok érdekeltek minket, amelyek minden nőt. Valóban mi voltunk az első női életmódmagazin, ráadásul mi nem évadokat gyártottunk, sőt, gyártunk, hanem évi 52 műsort! Nálunk sosem volt nyári leállás, ha szabadságra mentem, akkor előre felvettük a kieső hetek anyagát. Az elmúlt 10 évben heti hét riportot készítettem. Ez összesen 3640 beszélgetés, ami egészen egyedülálló teljesítmény.

– 2010 őszén, 9 hónap szünet után Több mint TestŐr címmel kerültek képernyőre az újabb epizódok, s ettől kezdve már egyedül álltál műsorvezetőként a kamerák elé, sőt, producere is lettél a műsornak. Mi indokolta a változásokat?

– 2010–ben súlyos beteg lettem, sokízületi gyulladásom volt. Hosszú időt töltöttem kórházban, ez idő alatt meg is szűnt a 2 TestŐr műsora. A TV2 azonban nem adta másnak a műsoridőt, hanem elkezdte ismételni a régebbi adásainkat. 2011-ben tértem vissza és akkor indult el az új műsor, Több mint TestŐr címmel.

– Ez alatt a 10 év alatt lebegett valaha Damoklész kardja a fejetek felett? Volt olyan időszak, ami küzdelmesebb volt számotokra valamilyen szempontból?

– Amikor beteg voltam, bevallom, eszembe sem jutott a műsor, csak arra koncentráltam, hogy túléljem, iszonyú fájdalmaim voltak. Emlékszem, 2011. március 15–én 22 fok volt kint, tombolt a tavasz. Én pedig a kórteremben, orromat az ablakhoz nyomtam, csak néztem kifelé és sírtam. Sokáig voltam a kórházban, megtört emberként jöttem ki onnan. Sokáig járni is alig bírtam, csak szenvedtem.

– A betegséged később már nem befolyásolta az életedet?

– Amikor kialakult nálam a sokízületi gyulladás, a kórházban szteroidot kaptam az autoimmun betegségre. 55 kilósan mentem be, mikor kijöttem, 75 kilót mutatott alattam a mérleg, ezért voltam 2011-12 körül testesebb, mint a tőlem megszokott. Bár sokat fogytam az elmúlt években, még mindig nem tudtam elérni a régi súlyomat. Ez sokáig frusztrált is, azt hittem, 40 fölött egyáltalán nem, vagy csak nagyon nagy munka árán fog lemenni az a pár megmaradt kiló. A tavalyi ázsiai körutam során azonban felhívták a figyelmemet egy gyógynövényre, mely hozzájárul a gyomor- és bélrendszer megfelelő működéséhez. Ez a növény az Angellica, melyet Ázsiában hatékony fogyasztószernek tartanak. Miután elkezdtem enni, én is azt tapasztaltam, hogy elmúlt a puffadásom és kevesebb ételt kívántam. De még akkor is fogytam, ha többet ettem! Ennek a csodás gyógynövénynek a segítségével – úgy tűnik – végre elérhetem az álmomat és visszanyerhetem régi formámat is. Most, hogy sikerül lefogynom, kezdem visszanyerni az önbizalmam is.

– Ez miben nyilvánul meg?

– Sok mindenben, de az egyik legfontosabb jele az, hogy még egy társkereső irodánál is regisztráltam, mert úgy érzem, itt az ideje, hogy párra leljek. A Duals Társkereső nem a szokványos módon működik. Rendezvényeket szerveznek a tagoknak, ami lehet borvacsora, kirándulás a Pilisben vagy éppen egy kellemes hangulatú házibuli. Voltam már néhány eseményen és igazán jól éreztem magam rajtuk, sőt, még randevúztam is. Azért is jó egy ilyen rendezvény, mert itt biztos, hogy mindenki szingli és – ahogy én – társat szeretne találni magának.

– És milyen terveid van a közeljövőre?

– Sok tervem van a szakmai és a magánéletem illetően is. A legfontosabbak most a következők. Szeretném elérni a régi súlyomat, ami az Angellicával most már valóra is válik. Lehet, hogy ez hiúságnak tűnik, de számomra fontos dolog, úgy éreztem igazán jól magam a bőrömben. Szeretnék társra találni és remélem, mihamarabb magamhoz ölelhetem a kislányomat is. Ezen kívül még legalább 10 éven át szeretném vezetni a Több mint TestŐr magazint!

– Ha most megnéznél egy kezdetekből származó részt, milyen kritikát tudnál megfogalmazni a műsorral vagy önmagaddal kapcsolatban? Milyen fejlődési ívet éltél meg ebben a 10 évben műsorvezetőként?

– Bár sokan szívesen lennének ismét fiatalok, én nem tartozom közéjük. Semmit sem csinálnék máshogy és nem lennék ismét 20 éves. Túl sok dolgot kell megélnem a 20 és 40 közötti időszakban. Nem változtatnám meg a múltat, én inkább a jövőbe tekintek. Mikor 10 évvel ezelőtt elindult a műsor, 30 éves voltam, nem hittem volna, hogy most, negyven éves koromra sikeres brandet teremtünk. De így lett. Manapság, itthon és külföldön is, több 50 éves műsorvezető is dolgozik. Ez bizakodással tölt el, hiszen bebizonyosodott, hogy nem kell lehúzni a rolót egy bizonyos kor felett sem. Szerencsére nem látszik rajtam, mennyi idős vagyok, sokak szerint akár tíz évet is letagadhatok, így azt hiszem – ha minden jól alakul – talán tíz év múlva is én vezethetem a Több mint TestŐrt, ha Isten is megsegít.

– Kevés televíziós magazinműsor mondhatja el magáról, hogy műsora megélte a 10 éves jubileumát, méghozzá nem is akárhogyan, folyamatosan megújulva és fejlődve. Mi segítette hozzá a csapatot és magát a produkciót, hogy a nézők és a csatorna vezetése egyaránt nélkülözhetetlennek tartsa?

– A műsorunk közönsége és a témája egyaránt speciális, hiszen olyan nők néznek minket, akik gyerekeket nevelnek és a család és a munka mellett próbálnak figyelni az életmódjukra.

– Hogyan ünneplitek a kerek évfordulót? Milyen terveitek vannak 2016-ra?

– Azt hiszem, a nagy napon becsempészek egy hatalmas és fenséges nyersvegán tortát magunknak a forgatásra! 2016-ra pedig úgy tervezem, összekötöm az életem a legjobb barátnőmmel, Angellicával!

Budai KláraBudapest.
SZUPERINFO.HU