Az élelmiszer ne legyen szemét!

Az élelmiszer ne legyen szemét!
A Magyarországon keletkező élelmiszer-hulladék legnagyobb része a háztartásokban gyűlik össze, ezért az egyéni hozzájárulás, illetve a rutinszerű háztartási gyakorlatok újragondolása a leghatékonyabb eszköze a pazarlás csökkentésének. A Falatozz.

  • A Magyarországon keletkező élelmiszer-hulladék legnagyobb része a háztartásokban gyűlik össze, ezért az egyéni hozzájárulás, illetve a rutinszerű háztartási gyakorlatok újragondolása a leghatékonyabb eszköze a pazarlás csökkentésének.

A Falatozz.hu összegyűjtött néhány a hétköznapokban egyszerűen alkalmazható jótanácsot, amelyek megfogadásával közelebb kerülhetünk a tudatosabb élelmiszer felhasználáshoz.

Vásároljon tudatosan!

Sokszor előfordul, hogy egy recepthez csak egy kávéskanál kell valamiből, de meg kell hozzá vennünk az egész kiszerelést. Keressen olyan boltokat, amelyekben darabszámra és kis mennyiségben is vásárolhat, így minden zöldség és gyümölcs frissen kerül az asztalra, és nem kell bajlódni a megmaradt ételek lejáratával sem.

Rendszerezze az élelmiszer otthoni tárolását!

Ha logikusan építi fel a hűtőszekrény tartalmát, akkor kisebb a valószínűsége, hogy véletlenül találunk valami ősrégi dolgot, ami már gyakorlatilag kimászik a hűtőből. Mindig helyezze az újonnan vett termékeket a hátsó részekbe, és hagyja elöl a közeli lejáratú termékeket.

elelmiszerpazarlas_optBudapest.
SZUPERINFO.HU