Bemutatták a belvárosban közlekedő City-troli járatot

Bemutatták a belvárosban közlekedő City-troli járatot
A BKK és a BKV a modern technika adta lehetőségeket felhasználva bővíteni tervezi az elektromos meghajtással közlekedő járatok számát a fővárosban, különös tekintettel a belváros dízelüzemű terhelésének mérséklésére.

  • A BKK és a BKV a modern technika adta lehetőségeket felhasználva bővíteni tervezi az elektromos meghajtással közlekedő járatok számát a fővárosban, különös tekintettel a belváros dízelüzemű terhelésének mérséklésére.

Ezért – első lépésként – együttműködve az V. kerületi önkormányzattal, a belvárosban tesztjelleggel elindul az úgynevezett City-troli Belváros járat, amely a trolibuszoknál alkalmazott áramszedőket nem használva jut el a Fővám térről a Lehel térre, ezzel is csökkentve a belvárosi közlekedése során a károsanyag kibocsátást. Az új Skoda-Solaris trolibuszok lehetőséget nyújtanak arra, hogy több mint 4 kilométert az áramszedőik nélkül, úgynevezett önjáró üzemmódban tegyenek meg. A City-troliként közlekedő 67 fő befogadóképességű szóló trolibuszok közül mindegyik alacsony padlós kialakítású, ezért a mozgásukban korlátozottak, illetve a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhatják azokat.

Fotó: Soós Lajos – MTI

troli Foto MTI Soós La_optBudapest.
SZUPERINFO.HU