Biztonságos autó – Biztonságos megérkezés

Biztonságos autó – Biztonságos megérkezés
A nyári hőség, a torlódásokban való araszolás nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, hanem próbára teszi gépjárművünket is, megnövelve ezáltal egy esetleges műszaki hiba, vagy az autót érintő tűzeset kialakulásának veszélyét.

  • A nyári hőség, a torlódásokban való araszolás nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, hanem próbára teszi gépjárművünket is, megnövelve ezáltal egy esetleges műszaki hiba, vagy az autót érintő tűzeset kialakulásának veszélyét.

A műszaki hibából eredő kellemetlenségek, és az esetleges balesetek, valamint a tüzesetekből eredő személyi sérülések megelőzése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a következőket ajánlja a járművezetők figyelmébe:

• Az ön és családja biztonsága érdekében ellenőriztesse rendszeresen, de legalább évente egy alkalommal, szakemberrel az autó műszaki állapotát.

• Legyünk figyelemmel a gépjármű által a műszereken jelzett hibaüzenetekre, különös tekintettel az olajnyomásra.

• Gyanakodjunk fékhibára, ha a műszerfalon lévő fékellenőrző lámpa kigyullad, rendellenes zajokat észlelünk a kerekek felől, a fékek kisebb erőkifejtés esetén is melegszenek, vagy fékezéskor a pedál besüllyed.

Ha menet közben műszaki hibát tapasztalunk, kapcsoljuk be az autó vészvillogóját, majd az első biztonságos és szabályos helyen álljunk félre.Budapest.
SZUPERINFO.HU