Brazília szukkulens növényvilága

Brazília szukkulens növényvilága
Brazíliáról mindenkinek az Amazonas a forró, párás és misztikumokkal teli veszélyeztetett esőerdeinek képe jelenik meg trópusi növényekkel, liánokkal, majmokkal, óriási ara papagájokkal és még ma is alig ismert indián törzsekkel, a mindenki által ismert brazíliai …

Brazíliáról mindenkinek az Amazonas a forró, párás és misztikumokkal teli veszélyeztetett esőerdeinek képe jelenik meg trópusi növényekkel, liánokkal, majmokkal, óriási ara papagájokkal és még ma is alig ismert indián törzsekkel, a mindenki által ismert brazíliai erdőirtásokkal, mely valóban Földünk tüdejét veszélyezteti.

Az őszi kaktusz kiállításon a szervezők Brazília egy teljesen más, alig ismert arcát szeretnék bemutatni, mégpedig az ország keleti és déli részén élő szárazságtűrő szukkulensek világát. Az ország e részén kiterjedt sziklás fennsíkokkal szubtrópusi erdőket, Rio Grande do Sul államában pedig időszakosan száraz pampákat találunk.

A rendezvényen láthatóak lesznek a csak Brazíliában honos gömb és oszlop kaktuszok, a fákon élő vesszőkaktuszok, a díszes fellevelű broméliák és érdekes, élőhelyükön már alig látható tillandsiák.

A kiállítás szeptember 13-15. között az ELTE Füvészkertjében tekinthető meg naponta 9-17 óráig.Budapest.
SZUPERINFO.HU