Eddzük a szemünket látásjógával!

Eddzük a szemünket látásjógával!
Ha a szemünk elkezd romlani, szemüveg vagy kontaktlencse viselése mellett a szemtorna is hasznos lehet, vagyis olyan gyakorlatok végzése, ami újra visszahozza szemünk eredeti képességét, látásunk minőségét.

  • Ha a szemünk elkezd romlani, szemüveg vagy kontaktlencse viselése mellett a szemtorna is hasznos lehet, vagyis olyan gyakorlatok végzése, ami újra visszahozza szemünk eredeti képességét, látásunk minőségét.

Mindennek megalkotója William Horation Bates amerikai orvos, aki a múlt század elején dolgozta ki a szemtorna elméletét és gyakorlatát.

1. Képvizsgálat: Próbáljunk feltérképezni egy képen, vagy képernyőn látható minden kis információt.

2. Szemfordítás, tekintgetés: Mozdulatlan fejjel, csak a szemünket mozgatva nézzünk fel, le, jobbra, balra, majd előre. Néhány másodpercig nézzük az éppen aktuális irányban látható tárgyakat, majd váltsunk irányt.

3. Szemeltakarás: Egyik szemünket takarjuk el kezünkkel, és a nyitott szemhez közelítsünk és távolítsunk egy képet vagy tárgyakat.

4. Ingázás: Vegyünk magunk elé egy inga szerű, madzagra kötött tárgyat. Lendítsük meg és szemünkkel figyeljük, hogy merre mozog.

5. Közel-távol váltakozása: Ha közelre nézünk folyamatosan, akkor néhány pillanatra helyezzük át a fókuszt távolabb lévő tárgyakra.Budapest.
SZUPERINFO.HU